FC Binnenmaas E2 – DEH/Musschen E1 2-4 (2-1)

Met een volledige fitte selectie treden we vandaag aan tegen het op een plaats lager staande DEH/Musschen E1.
Tot nu toe doen we het erg goed. We spelen nooit gelijk en hebben van de elf wedstrijden er negen gewonnen en twee verloren. Die twee verliespartijen waren tegen koploper Barendrecht en tegen de tegenstander van vandaag. Theoretisch kunnen we nog eerste worden als we de vijf resterende wedstrijden i n winst omzetten. Dat we van deze twee teams hebben verloren is geen toeval omdat het fysiek sterke teams zijn en wij het daarvan niet moeten hebben.

Dan de wedstrijd tegen DEH/Musschen. Pas na acht minuten is daar de eerste echte kans en het is gelijk raak: 1-0. Stef speelt zich vrij en passt de bal naar Cristo die beheerst scoort. Vier minuten later ligt de gelijkmaker binnen als na balverlies voorin een counter doeltreffend wordt uitgevoerd. We komen nog goed weg als Dirk via zijn vingertoppen de bal op de paal ziet belanden.
Stef krijgt een kans en schiet van dichtbij op de keeper. Vlak voor rust is er prachtige pass van Dylan op Stef die de 2-1 maakt.
We gaan dan met een voorsprong de rust in. Het loopt nog niet helemaal naar wens. Onze spitsen krijgen weinig ruimte om meer kansen te creëren. Achterin zit het redelijk goed dicht. Mark is telkens eerder bij de bal dan de spits van de tegenstander en ook Thom wint veel van zijn duels.

Direct na rust krijgt Stef de kans om 3-1 te maken maar zijn schot komt op de lat. Direct daarna komt DEHMusschen op 2-2. De keeper trapt de bal uit , de bal stuitert een keer en dan rondt de speler van DEHMusschen mooi af en staan we opeens achter met 2-3.
Als uit een hoekschop op een fraaie wijze de 2-4 wordt binnengekopt lijkt de wedstrijd gespeeld. Toch is er nog een kwartier te spelen en zijn er nog wat kansen om de aansluittreffer te maken maar de keeper staat een treffer in de weg. We geven zelf geen kans meer weg maar het compact verdedigende DEHMusschen blijft overeind en wint uiteindelijk met 2-4.
Door dit resultaat blijven we op de tweede plaats staan en hebben we vier punten achterstand op de nummer een Barendrecht. Volgende week spelen we tegen hen en wie weet kunnen we zorgen voor een stunt.

Rob Stols