FC Binnenmaas D1 – Smitshoek D2 (1 – 1) 3 – 2

Vandaag staat de wedstrijd op het programma tegen de nummer 2 van de ranglijst, het altijd lastige Smitshoek. Uit hadden onze jongens maar net gelijk kunnen spelen dus konden ze aan de bak vandaag. Bij ons is Cavin Veltenaar afwezig ivm een blessure aan zijn teen. Het team wordt versterkt door Jurgen van den Berg, Robin Verhoeven en Kevin van Beek uit de D3. Robin en Kevin beginnen als wissel en Jurgen begint als rechtsback. We beginnen de wedstrijd gelijk fel en scherp en dit resulteert in de eerste kans van Brent door een goede opgezette aanval van Junior die Brent diep stuurt. Brent probeert de keeper te passeren maar de keeper redt. In de 2e minuut al de tweede kans voor onze jongens door wederom een prima pass van Junior op Brent maar de bal springt van Brent zijn voet waardoor ook deze kans verloren gaat. Smitshoek heeft geen antwoord op dit sterke begin van Binnenmaas. In de 5e minuut geeft Stijn een goede diepe bal op Junior die als linksbuiten een goede voorzet geeft maar de keeper kan de bal onderscheppen. Dan komt er door slecht uitverdedigen in de 8e minuut de eerste kans voor Smitshoek, maar Jarmo redt goed op dit schot. Het lijkt dat Smitshoek iets sterker wordt maar in de 11e minuut gaat een schot van Smitshoek voorlangs. In minuut 16 komt er een mooie uitbraak van Smitshoek maar wederom redt Jarmo door ook dit schot te pakken. Onze jongens hebben in deze fase even geen antwoord op het spel van Smitshoek en wederom wordt Smitshoek gevaarlijk maar door goed ingrijpen van Tim wordt het gevaar eruit gehaald. Binnenmaas blijft onder druk staan omdat we in deze fase van de wedstrijd te traag zijn met spelhervattingen waardoor Smitshoek ons steeds vast kan zetten. Hierdoor valt dan ook de 0 – 1 voor Smitshoek terwijl wij al 3 – 0 hadden voor moeten staan. Dan komt in de 26e minuut toch de verdiende gelijkmaker als Stijn een goede bal geeft op Brent. Deze schiet de bal goed in de verre hoek waardoor het 1 – 1 wordt. Dan komt er vlak voor rust nog een goede kans voor Smitshoek maar door sterk ingrijpen van Joey de Graaf blijft het 1 – 1 en gaan onze jongens rusten. In de rust wordt aangegeven dat in de uitwedstrijd we meteen na de rust snel twee goals om de oren kregen. Dus waakzaamheid is geboden. In de 2e helft komt Kevin van Beek het veld in voor Jurgen. Gelijk vanaf de aftrap geeft Brent een goede pass op Junior en Junior draait goed weg bij zijn tegenstander waardoor Junior de 2 – 1 kan maken. Je ziet dat met een linkspoot op de linksbuiten er veel dreiging naar voren is. Dan weer even een fase waarin Smitshoek gevaarlijk dreigt te worden maar door goed verdedigingswerk van Kevin wordt Smitshoek van ons doel gehouden. In de 37e minuut weer een gevaarlijke aanval van Smitshoek maar door goed doorschuiven van onze verdediging staat de spits van Smitshoek buitenspel. Een minuut later pakt de sterk spelende Tim de bal af van zijn tegenstander en geeft een diepe bal op Brent. De keeper kwam goed zijn doel uit en was iets eerder bij de bal dan Brent waardoor deze kans verloren gaat. Smitshoek komt er niet meer aan te pas en wederom een goede diepe bal van Joey Slijkhuis op Wessel maar zijn voorzet wordt onderschept. In de 45e minuut een goede combinatie tussen Junior en Brent. Brent passeert zijn tegenstander op snelheid en schiet in de verre hoek de 3 – 1 binnen. In de 52e minuut komt er een goede diepe bal op Wessel die een goed hard schot loslaat, maar de keeper van Smitshoek redt waardoor het een corner wordt. Joey de Graaf gaat deze corner nemen en bereikt Wessel die de bal in 1 keer op zijn schoen neemt. Goede redding van de keeper. Onze jongens blijven goed doorgaan en in minuut 58 komt er een goede pass op Wessel die goed langs zijn man gaat en een goede voorzet geeft op Brent die meteen met links uithaalt maar via de verdediger wordt het een corner. Hier komt niets uit. Doordat we veel mensen voor de bal hebben en Smitshoek de lange bal hanteert, geven we uit het niets nog de 3 – 2 weg. Vlak voor tijd nog een wissel aan onze kant. Robin Verhoeven komt in het veld voor Wessel. In de laatste minuut komt er nog 1 kans voor ons maar dit schot gaat voorlangs. Hierna fluit de scheidsrechter meteen af en zo hebben onze jongens 6 punten uit de laatste 2 wedstrijden gehaald. Jongens proficiat en Jurgen, Robin en Kevin bedankt.

Ron