Binnenmaas E1 – DRL E1                                   Ruststand: 1-1 Eindstand: 3-3

Met de heftig verlopen uitwedstrijd in herinnering maakten we ons op voor een pittige wedstrijd tegen DRL E1; de sfeer was destijds niet plezierig maar wellicht dat dit, op ons complex, wel het geval zou zijn. Tijdens de warming-up viel het ons op dat de E1 van Binnenmaas als team bezig was, terwijl dit bij de tegenstander niet het geval was. Dit zou een goed voorteken kunnen zijn…

Maar zodra de wedstrijd was begonnen, was duidelijk dat DRL niet naar ons was gekomen om zomaar te verliezen. De spelers van DRL gooiden zich vol in de strijd en daar hadden onze jongens niet voldoende een antwoord op… Dit resulteerde in de tiende minuut zelfs tot een tegendoelpunt en stonden we op achterstand: 0-1.
Halverwege de eerste helft viel er voor ons toch nog iets te juichen, want met een mooie voetbeweging gaf Sander M de bal mee aan Finn. Finn wilde de bal (waarschijnlijk) voorgeven, maar op de een of andere manier waaide de bal over de keeper heen in de goal en stond het weer gelijk:1-1. Dit tegendoelpunt haalde bij een aantal spelers van DRL een andere mentaliteit naar boven, want direct werd het grimmiger op het veld. Ondanks een aantal kansen over en weer bleef deze stand tot aan de rust behouden en zo zochten we enigszins teleurgesteld maar tevens getergd de kleedkamer op.

In de tweede helft liet Binnenmaas zich meevoeren in het spel van de tegenstander; iets was het niveau niet ten goede kwam. Des te prettiger was het daarom dat na elf minuten spelen Binnenmaas op voorsprong kwam; Luka bereikte Sander M en deze wist de 2-1 binnen te schieten! We hoopten dat we de voorsprong verder konden uitbouwen, maar DRL wist ons spel goed te ontregelen. Zo goed zelfs, dat zij een aantal minuten later op gelijke hoogte wisten te komen: 2-2. De sfeer op en buiten het veld werd steeds grimmiger en met man en macht zochten onze jongens opnieuw naar de voorsprong.
Nadat DRL een grote kans had laten liggen, schoot Sander M ons met zijn tweede doelpunt opnieuw op voorsprong: 3-2! Met nog enkele minuten te gaan en een heel slechte sfeer bij de tegenstander (waarbij de spelers van DRL onderling met elkaar op de vuist gingen), was het een kwestie van de wedstrijd uitzingen om de winst binnen te kunnen slepen.
Helaas wist DRL in de slotseconden gelijk te komen; balverlies voorin resulteerde in een schot van afstand; dit was Stef te machtig en zo eindigde de wedstrijd in 3-3.
Jammer dat we niet hebben weten te winnen, al heeft de mentaliteit van de tegenstander en het ontzag van onze spelers jegens DRL hier zeker mee te maken gehad. Wellicht dat we volgende week bij en tegen Slikkerveer dit gevoel kunnen wegspelen en tegelijkertijd onze verliespartij van net voor de winterstop weten te revancheren!?

Trainer(s) E1.