Overmaas E2 – FC Binnenmaas E2 3-9 (2-4) En weer een ruime zege!

Met op de achtergrond het imposante stadion van Feyenoord stappen we onder het genot van het zonnetje het modderige veld van Overmaas op.
De jongens hadden het nog over de thuis wedstrijd waar we bij rust al met 9-0 voorstonden dus het zou wel een makkelijke wedstrijd worden. Er werd ook al gesproken over volgende week waar de kraker wacht tegen het gevreesde DEH/De Musschen E1.
Maar Overmaas is geen team waar je zo maar van wint. Dat weet koploper Barendrecht inmiddels ook want het liet hier twee punten liggen.
Omdat Dylan door ziekte niet mee kan doen spelen we met een wissel. Jeppe begint als eerste wissel. Al na twee minuten staat het 0-2 en is er geen vuiltje aan de lucht. Eerst is Stef niet zelfzuchtig en laat Thom de 0-1 maken. Daarna maakt hij uit een individuele actie de 0-2.
We maken dan kennis met de tactiek van Overmaas. De keeper kan de bal zeer ver uittrappen en Overmaas heeft twee snelle en behendige spelers voorin lopen die dan ook vrij snel de 1-2 maken.
We hebben het even moeilijk maar na een kwartier maakt Stef de 1-3 uit een voorzet van Jeppe. Cristo rond dan goed af op een mooie pass van Alon en dan is de voorsprong weer ruim: 1-4.
Toch is het positiespel niet goed en lopen onze beide vleugelverdedigers te ver vooruit.
Vlak voor rust wordt het 2-4 als er een drie tegen een situatie ontstaat door een snelle uittrap van de keeper.

In de rust maken we duidelijk dat het allemaal veel kan en moet.

Na rust is daar nog niet veel van te merken. Eerst redt Dirk nog op een gevaarlijke inzet maar vlak daarna is het toch raak en is het zowaar 3-4! Omdat we een verdediger missen is Stef degene die in de 2e helft in de verdediging speelt. Na tien minuten gaat het weer lopen en spelen we weer ons vertrouwde positievoetbal. Binnen 7 minuten! scoren we 5x! Eerst is het Alon die Cristo de 3-5 laat maken. Jeppe maakt de 3-6. Via Stef en Tim is het Cristo die 3-7 maakt. Tim schiet hard op de keeper en uit de rebound is het Cristo die rustig de 3-8 maakt. Mark bereikt met een steekbal Cristo die Tim laat scoren en zo is het 3-9. Er zijn nog een paar mogelijkheden om de tiende treffer te maken maar de paal staat dat in de weg.
We zijn in 2014 nog ongeslagen, hopelijk blijft dat zo. Volgende week wacht het treffen met de DEH De Musschen E1 wat altijd de grens van het (on)toelaatbare opzoekt. Dat belooft een spannende pot te worden.

Hiljo