Hoogvliet – Voor FC Binnenmaas komt de degradatiezone steeds dichterbij na het onverdiende verlies van afgelopen zaterdag tegen Rijnmond Hoogvliet Sport (RHS). FC Binnenmaas speelde een redelijke wedstrijd met veel inzet, maar was slordig en ongelukkig in de afwerking. Daarnaast kreeg het in de eerste helft een strafschop tegen wegens aangeschoten hands. De matig leidende scheidsrechter Noordhoek weigerde echter vervolgens in de tweede helft tot tweemaal toe de bal op de stip te leggen na twee vergelijkbare handsballen van spelers van RHS.

De eerste kans in de wedstrijd  was in de 4e minuut voor de snelle linkerspits van RHS, Andres Angulo Klinger. Hij kreeg een vrije doortocht richting Leroy Zuiddam, maar Zuiddam maakte die kans bekwaam onschadelijk.
Daarna zocht FC Binnenmaas nadrukkelijker de aanval. De eerste goede aanvallen werden slordig verknoeid, maar in de 22e minuut leek FC Binnenmaas te gaan scoren. De inzet van Peter Heiszwolf werd geblokt en de rebound was voor Kevin Weij. Zijn inzet werd echter op de doellijn gered door verdediger Tim Wauters van RHS.
In de 29e minuut ging het echter mis voor FC Binnenmaas. Het zocht wederom de aanval, maar Bas de Kruijff leverde de vrije bal simpel in bij een speler van RHS. Deze lanceerde Brendon Jansen, die alleen door kon gaan op doelman Leroy Zuiddam. Hij verschalkte Zuiddam met een zuivere schuiver in de linkerhoek.
FC Binnenmaas bleef de aanval zoeken, maar zonder verder succes. En in de 40e minuut werd het nog erger voor FC Binnenmaas. Andres Angulo Klinger schoot de bal tegen de arm van Mike Post van FC Binnenmaas aan, die binnen de beruchte lijnen stond. Terwijl iedereen dacht aan aangeschoten hands, floot arbiter Noordhoek voor een strafschop. Deze werd keihard middendoor binnengeschoten door Vincent Lems van RHS, waarmee de 2-0 op het scorebord verscheen. Diezelfde Lems kreeg 2 minuten later ook nog een grote kans, maar hij schoot voorlangs.
FC Binnen maas deed er nog alles aan om nog voor de rust de aansluitingstreffer te scoren. In de 44e minuut kon Kevin Kuijer van FC Binnenmaas alleen op doelman Arjan Jongerius van RHS gaan. Deze redde de inzet met zijn rechtervoet. In de 45e minuut leek Peter Heiszwolf van FC Binnenmaas nog te scoren. De bal ging in eerste instantie onder doelman Jongerius door, maar strandde onder zijn lichaam, net voor de doellijn.
De tweede helft was nog maar 4 minuten oud, toen Kevin Kuijer een niet te missen kans kreeg. Mitschell van den Bosch van RHS speelde verkeerd terug, precies in de voeten van Kevin Kuijer. Maar deze raakte, zich niet bewust van zijn vrijheid, de bal helemaal verkeerd, waarmee ook deze kans verprutst werd.
In de 52e minuut was het dan toch raak. Een pass van Charlie de Graaf van FC Binnenmaas bereikte Peter Heiszwolf. Deze omspeelde handig en geslepen drie spelers van RHS en haalde doeltreffend uit: 1-2 en FC Binnenmaas rook zijn kansen.
Maar eerst was er nog een kans voor RHS. Jordy Kerseboom nam met een schitterende omhaal een hoekschop direct op zijn pantoffel en dwong Leroy Zuiddam van FC Binnenmaas tot een katachtige redding.
Daarna ging FC Binnenmaas nog meer pressievoetbal spelen. Eerst kwam een inzet van Remco van der Stel tegen de arm van  de in het strafschopgebied staande Mitchell van den Bosch van RHS. Terwijl dit een vergelijkbare situatie in de eerste helft tot een strafschop voor RHS leidde, werd deze overtreding luchtigjes weggewuifd door arbiter Noordhoek. Misschien kwam dit wel door het vijandige geschreeuw van de achter het doel van RHS staande aanhang van RHS.
In de 70e minuut kreeg FC Binnenmaas maar liefst 5 hoekschoppen op rij toegekend. De laatste, vanaf rechts genomen door Bas de Kruijff, werd door Mike Post tegen de arm van een verdediger gekopt en belandde vervolgens in het zijnet, maar ook nu weigerde scheidsrechter Noordhoek de bal op de stip te leggen.
In het laatste kwartier ebden de krachten van FC Binnenmaas weg en bleef de stand van 2-1 op het scorebord staan.
Door dit resultaat handhaafde RHS zich op de 5e plaats met 31 punten uit 19 wedstrijden. FC Binnenmaas heeft 10 punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Het staat nu op de 11e plaats, nog net een plaatsje boven de positie, die leidt tot het spelen van de nacompetitie. FC Binnenmaas zal dus nog flink aan de bak moeten, te beginnen a.s. zaterdag in de thuiswedstrijd tegen de buren uit ’s-Gravendeel, die met 5-1 gewonnen hebben tegen koploper Rhoon.

Statistieken:

Rijnmond Hoogvliet Sport – FC Binnenmaas:  2 – 1
29e:    1 – 0  Andres Angulo Klinger
40e:    2 – 0  Vincent Lems
52e:    2 – 1   Peter Heiszwolf

Gele kaarten: Brendon Driesse (RHS), Lars Verhoeven (FC Binnenmaas)

Opstelling Rijnmond Hoogvliet Sport: Arjan Jongerius, Jason Ngadimin ((55: Mike de Rooij; 85: Ricardo dos Santos), Tim Wauters, Sander Kerseboom, Mitschell van den Bosch, Jordy Kerseboom, Michael Driesse, Brendon Jansen, Vincent Lems, Lesley Bax, Andres Angulo Klinger

Opstelling FC Binnenmaas: Leroy Zuiddam, Charlie de Graaf (85: Thijs van Beek), Mike Post, Leon van der Stel, Harry Wierda (54: Lars Verhoeven), Kevin Weij, Remco van der Stel, Ricardo de Rijcke (75: Lennart Monster), Kevin Kuijer, Peter Heiszwolf, Bas de Kruijff

foto Ricardo de Rijckefoto 1 Rijnmond Hoogvliet Sport - FC Binnenmaas

foto Leroy