Poortugaal D1 – FC Binnenmaas D1 ( 0 – 1) 0 – 4

Het is weer zaterdag en de jongens van FC Binnenmaas D1 mogen hun kunsten weer gaan vertonen op het voetbalveld. Vandaag spelen we tegen Poortugaal D1 ( PSV). Op de bank beginnen Wessel en Sam van de D3. De wedstrijd is nog geen minuut bezig als wij de 1e goede kans krijgen op de 0 – 1, Brent schiet de bal naar Jelle die de bal op doel schiet maar de keeper haalt de bal nog net van de lijn. In de 2e minuut is het dan wel raak, een vrije trap van Brent op puntje van de 16, die hij prachtig één keer in het doel krult : 0 – 1. In de 4e minuut een goede kans voor PSV, maar wij hebben Jarmo en die pakt de bal goed. Jelle, die deze wedstrijd rechts buiten staat – een positie die aangezien hij rechtsbenig is beter bij hem past – krijgt de bal en op volle snelheid via de buitenkant rent hij naar voren waar hij een mooie voorzet geeft op Brent. Dit resulteert niet in een goal, maar de aanval en samenwerking was goed. Het spel is van beide kanten niet verzorgd, wij houden het veld te klein en komen zo niet toe aan voetballen. Daarnaast speelt de scheidsrechter ook een rol. Deze man neemt de regels wel heel serieus, waardoor er veel stilstand is in de wedstrijd. We creëren nog wel wat kansen om de 0 – 2 te maken; Tim schiet van afstand net naast, Beukie kan ook het doel net niet vinden en Stijn schiet de bal in de handen van de keeper. Dan een uitbraak van PSV, in de 16 wordt de linksbuiten van PSV gevloerd en de scheidsrechter geeft een penalty. Deze wordt te makkelijk in geschoten en Jarmo kan de bal zo oprapen. Dan een primeur voor onze Brent, er wordt gevlagd voor buitenspel en Brent is het daar niet mee eens, hij roept wat en tikt de bal kwaad weg, en daar is tie dan : de 1e GELE KAART voor FC Binnenmaas D1 van dit seizoen. Brent moet 5 minuten naar de kant. Gelukkig is daar het signaal voor rust en kunnen de mannen even wat gaan drinken.

De 2e helft begint. Jelle heeft plaatsgemaakt voor Wessel, Brent moet zijn 5 minuten nog uit zitten, dus we beginnen met 10 man. We komen weer een beetje toe aan voetballen. Alleen spelen we nog teveel door het midden. Heerlijk om Junior weer eens een keertje van de linksbuiten positie te zien komen, waardoor er meer dreiging en snelheid komt van die kant. Op snelheid komt Junior via de linkerkant op, hij schiet de bal prachtig mooi voor, waar de ingelopen Wessel staat die de bal mooi op zijn bolletje krijgt, helaas net naast. Beukie moet geblesseerd het veld verlaten en Sam komt hem vervangen. We gaan wat beter voetballen en via de druk van de opkomende Joey de Graaf die de spitsen op hun wenken bediend krijgen we mooie kansen om de 0 – 2 te maken. Die komt uiteindelijk via goed samenspel; Joey speelt Stijn aan, Stijn speelt de opkomende Junior aan en die scoort de 0-2. Een volgende aanval van onze kant , Junior grijpt weer zijn kans en haalt uit, jammer net naast. Dan de 2e gele kaart en die is voor een speler van PSV, voor praten. Dan de opbouw via Jarmo op Joey die de bal aan de voet meeneemt en zo de middenlijn oversteekt, een steekbal op Stijn die de paal raakt, maar in de rebound is daar Junior : 0-3. Tegen het einde van de wedstrijd een corner voor ons die kort genomen wordt : Brent schiet naar Joey die de 16 in wilt lopen, Joey wordt neergehaald en de scheidsrechter geeft een penalty. Stijn mag deze penalty nemen en schiet deze beheerst in : 0-4.
Joey moet het veld geblesseerd verlaten en Jelle mag er weer in, niet voor lang, want 10 seconden later fluit de scheidsrechter af. Een goede 2e helft en de 3 punten gaan weer eens een keertje mee naar huis. Top gedaan mannen, hou dit vol !

Andrea