De technische commissie van FC Binnenmaas heeft voor het komende seizoen de contracten met de twee verzorgers van de selectie verlengd. Voor de verzorger van het eerste elftal, Bert van Zanten uit ’s-Gravendeel, betekent dit dat hij voor het 8e achtereenvolgende jaar verantwoordelijk is voor de verzorging van de spelers van het eerste team. Daphne Kranendonk uit Fijnaart gaat haar 5e jaar als verzorger van het tweede elftal in.

Bert en Daphne zijn beiden blij, dat FC Binnenmaas met hen door wil gaan, want ze hebben het prima naar hun zin. “Voor mij wordt het mijn achtste seizoen bij Binnenmaas, maar ook mijn 25e seizoen als verzorger bij voetbalelftallen”, aldus Bert van Zanten. “Ik ben in die 25 jaar bij verschillende verenigingen actief geweest, zoals bij Goudswaardse Boys, tweemaal bij ’s-Gravendeel, bij Zinkwegse Boys en bij Piershil, maar bij FC Binnenmaas heb ik het tot nu toe het beste naar mijn zin. Vandaar dat ik hier alweer het 8e jaar inga. Het is een fijne vereniging, het is niet te ver weg en we beschikken er over uitstekende faciliteiten. Ik voel me zo thuis bij FC Binnenmaas, dat mijn twee zoons inmiddels ook bij FC Binnenmaas voetballen”.

Daphe weet precies, wat Bert bedoelt. “Vier jaar geleden ben ik gestart met de cursus sportverzorging. Mijn echtgenoot (Alexander Kranendonk) voetbalde bij FC Binnenmaas, dus ik heb toen gevraagd of ik met Bert mocht meelopen. Dat was geen probleem en ik kreeg gelijk het tweede elftal onder mijn hoede. Ik doe dit nog steeds met veel plezier”.
“Tussen ons klikt het prima”, besluit Bert. “Als er beschikbaarheidsproblemen zijn, vervangen wij elkaar moeiteloos. Ik ben driemaal per week present, op dinsdag, donderdag en op zaterdag bij de wedstrijd, Daphne op donderdag en op zaterdag bij het tweede team. En elke keer moet je maar afwachten, wat er op je weg komt. De ene avond heb je het stik druk met intapen van enkels en de  behandeling van opgelopen blessures, maar er zijn ook avonden, dat we bijna niets te doen hebben. Al met al verveelt het nooit”.
foto verzorgers