E2 blijft op titelkoers!

Xerxes/DZB E2 – FC Binnenmaas E2 1-9 (0-4)

In de thuiswedstrijd tegen het roemruchte Xerxes boekten we een nipte overwinning.
We verwachten dan ook vandaag een lastige wedstrijd tegen dit team wat slechts 1 punt (met een wedstrijd meer) onder ons staat op de 3e plaats.
Na een warming up van 10 minuten, meer is eigenlijk niet nodig, starten we net na twaalven aan de wedstrijd. Jeppe komt net aan nadat hij de E3 heeft geholpen aan een overwinning.
Hij en Dylan beginnen als wissel. De andere spelers staan op hun vertrouwde positie.

Het trainen op positie spel heeft de E2 tot een geoliede machine gemaakt, de bal wordt goed rondgespeeld en Xerxes rent er achteraan.
De opbouw begint elke keer bij onze keeper Dirk die de backs Alon en Thom en onze centrale man Mark veelal kan aanspelen.
Na 3 minuten is het dan raak. Tim geeft een prima steekbal op Stef die alleen kan doorgaan en simpel afrondt. Enkele minuten later neemt Tim een hoekschop kort en speelt de vrijstaande Alon aan. Doordat iedereen nog voor de keeper staat ziet de keeper het prachtige schot van Alon niet aankomen en valt de bal net onder de lat binnen: 0-2!
De net in het veld gekomen Jeppe legt de bal af aan Cristo die met een bekeken schot de bal in de rechter benedenhoek plaatst en zo de keeper kansloos laat en dat is dan al weer 0-3.
Uit weer een pass van Jeppe schiet Stef van dichtbij op de paal. De bal blijft voor het lege doel liggen en Cristo maakt 0-4 wat ook de ruststand is.
De wedstrijd is dan al eigenlijk beslist.

Na enkele seconden in de tweede helft komen we op 0-5 uit de mooiste aanval van de wedstrijd. Mark passt op Tim die Stef aanspeelt. De bal gaat weer terug naar Mark en via Alon komt de bal bij Jeppe die hard in de kruising schiet. Xerxes verdedigt massaal en na vier schoten die of de lat raken dan wel een speler van Xerxes is het Tim die wel het gaatje vindt: 0-6.
Dan gaat het snel en via 2x Jeppe lopen we uit naar 0-8. Een schot van Thom belandt op de lat en Alon scoort uit de rebound. Omdat we massaal aanvallen ontstaat er veel ruimte voor counters voor de tegenstander. Met name Dylan en Mark zitten er steeds goed tussen. Maar toch weet Xerxes de eretreffer te scoren uit een drie tegen een situatie.
De scheidsrechter vindt het dan wel genoeg en blaast 5 minuten te vroeg af.

Met nog 6 wedstrijden te gaan staan we stevig op een 2e positie (8 overwinningen uit 10 duels) en hebben we slechts een verliespunt meer dan de koploper Barendrecht E5.

Rob Stols