De overtreffende trap van goed!

Na de frustrerende nederlaag van vorige week stond er deze week opnieuw een derby op het programma. NSVV 5, een oude bekende waar we de afgelopen maanden al 4x tegen speelden.. een 1-0 nederlaag en een overwinning met penalty’s op een toernooi, een kansloze 5-1 nederlaag voor de beker en een 3-1 nederlaag voor de competitie, in een wedstrijd waarin we echt zoek gespeeld werden. Weinig hoop op een goed resultaat zo leek het. Bovendien waren er veel afwezigen, waardoor we slechts 11 man ter beschikking hadden. Gelukkig wilde Jesper die al met de A2 gespeeld had (en kramp had) aansluiten om in geval van nood in te kunnen vallen. In de rust kwam Bart, die al met 3 gespeeld had, opdraven om ons te versterken. Over de wedstrijd kunnen we vrij kort zijn, want een wedstrijd werd het eigenlijk nooit! Roger had de opstelling gemaakt en vanaf seconde 1 bleek alles in het veld te kloppen. Goed gedaan jooochie! We waren messcherp en tot op het bot gemotiveerd om nu eens een goed resultaat tegen NSVV te boeken. De verdediging stond als een huis. Voorstopper JC schoof door naar het middenveld, alwaar we volledige controle hadden. De voorhoede combineerde dat t een lieve lust was. We heersten op alle fronten en het was haast onvoorstelbaar hoe goed we kunnen voetballen als we alleen dat doen waar we goed in zijn! Na een minuutje of 20 werd een prachtige aanval over veel schijven afgerond door Reimar. Een minuut of 10 later werd een schitterende diepe bal van JC in 1 x door Roger voorgegeven en daar stonden Jaap en Raymond zo vrij als een vogeltje om de 2-0 aan te tekenen. Het werd Raymond die scoorde. NSVV ontsnapte voor de rust aan een veel grotere achterstand. En net als vorige week haalden we de rust zonder ook maar 1 kans te hebben weggegeven. We verlieten het veld onder luid applaus van de ruimschoots aanwezige supporters (een unicum in de geschiedenis van Binnenmaas 7). In de rust is het dan natuurlijk erg moeilijk…. De sfeer is top, het loopt als een trein, iedereen speelt uitstekend en eigenlijk wil niemand er dus uit! Dan zegt Jesper gewoon: ‘speel maar lekker, ik heb kramp, doe maar alleen als het echt nodig is’ en Bart zegt: ‘blijf lekker staan, gaat toch goed zo, al speel ik maar een kwartier’! Zulke gasten zijn goud waard!!! Bereid om mee te doen en geen eisen stellen! Toppers 🙂 ….NSVV ging na de rust met 3 spitsen voetballen, waardoor wij ons wel even aan moesten passen. Dat duurde 5 minuten….. de enige 5 minuten waarin NSVV dreigend was. NSVV ging na balverlies met 2 man op Louis af, maar hun rechterspits stond voor de bal, terwijl de bal vooruit werd gespeeld. Deze terecht afgekeurde treffer was gelijk het enige wapenfeit van NSVV. Na 10 minuten maakte uw verslaggever plaats voor Bart, die als laatste man mocht fungeren. Halverwege de 2e helft maakte Roger uit 1 van onze vele kansen de 3-0, om daarna plaats te maken voor (hopelijk onze volgende aanwinst) Jesper. 20 minuten voor tijd raakte een speler van NSVV geblesseerd en moest onze tegenstander (die het al lang opgegeven hadden) met 10 man verder. De concentratie bij ons verdween, hetgeen ook logisch is. 10 minuten voor tijd kregen we voor de 1e keer ooit een penalty mee van de prima leidende Bram. Onze tot voetballer getransformeerde honkballer Yonne schoot m netjes in de hoek, maar alleen wel in de hoek waar ook de keeper naar toe dook. Het werd dus geen 4-0 en Yonne wist niet te scoren voor de ogen van zijn vriendin 🙁 Volgende keer beter kerel. Niet veel later raakte er NOG een tegenstander geblesseerd en was iedereen het er wel over eens dat het tijd was voor de 3e helft. Een onverwachts goed resultaat in een wedstrijd waarin we voortreffelijk speelden (tot het moment dat NSVV het opgaf). We bespaarden NSVV een grotere afgang. Het was er de wedstrijd niet naar om te jagen op meer doelpunten. Bart en Jesper, ontzettend bedankt voor het meedoen en jullie in- en opstelling. Jullie zijn geweldige hulpen in nood! Komende zaterdag uit naar BZC, die net als wij strijdt op de plaatsen 2 tot 7. Want het verschil tussen de nummer 2 Vlotbrug en de nummer 7 Binnenmaas bedraagt slechts 3 punten. Als we nou vorige week eens hadden gewonnen in Oud-Beijerland……..Dan volgende week maar ‘Op Zuid’.

Ploon K. spelersmakelaar.