1/3 FC Binnenmaas D1-YVV de Zwervers D1 (0 – 0) 1 – 4

Het is weer maart en het nog laaghangende zonnetje schijnt lekker over veld 4. In de wissel beginnen Brent en Robin. We beginnen een beetje rommelig aan de wedstrijd. We hebben moeite om de fysieke goede snelle spitsen tegen te houden. Toch krijgen we de eerste kans maar Wessel schiet uit de kluts te gehaast over. Ook daarna mag Wessel nog een keer alleen op de keeper afgaan maar schiet te snel waar doorlopen en een hoek uitkiezen een betere optie was geweest. Maar daar zullen we later in de wedstrijd nog vaker last van hebben. We gaan de rust in met een brilstand 0-0. Brent komt er in voor Stijn.

Na rust beginnen we niet goed. In de opbouw kunnen de verdedigers maar moeilijk het middenveld inspelen. De goede spits laat eerst nog twee goede één op één kansen liggen omdat Jarmo goed zijn doel verkleind, maar bij de derde keer is het toch echt raak 0 – 1. Daarna krijgt Brent een vrije doorgang maar schiet veel te vroeg waardoor de keeper simpel kan redden. Daarna weer balverlies van ons in het midden en de tegenpartij is razendsnel in de counter en scoort de 0 – 2. Junior stuurt Brent de diepte in en kan weer één op één op de keeper. Weer schiet hij te vroeg maar de keeper laat de bal gelukkig onder zich door glippen 1 – 2. De wedstrijd blijft rommelig en we gaan weer mee in het fysieke spel van de tegenstander die bijna allemaal een kop groter zijn en sommige 20 kg zwaarder zijn dan wij. We verliezen weer de bal in de opbouw en de tegenstander kan 1 – 3 scoren. De jongens stropen nog maar weer eens de mouwen op en we krijgen de tegenstander weer wat onder druk. Brent wordt binnen de beruchte lijnen neergelegd en de bal gaat op de stip. Aanvoerder Hessel kiest Wessel uit om de pingel te nemen maar de keeper duikt de bal uit de hoek. De koppies gaan een beetje hangen na deze tegenslag. Brent geeft nog wel een goede voorzet op de ingevallen Robin (voor Jelle) maar ook die schiet te snel van grote afstand waardoor dat de keeper kan redden. Bij een laatste corner maakt de tegenstander ook nog de 1 – 4.De uitslag is wel wat vertekend. Wij hadden zelf ook zeker 4 doelpunten kunnen maken maar het zat er vandaag helaas niet in. De jongens hebben zeker alles gegeven maar voetballend moet het beter om van deze fysieke tegenstanders te winnen.

Volgende week dan maar…

Nico.