FC BINNENMAAS DEELT PUNTEN MET DBGC

Maasdam – In de wedstrijd van FC Binnenmaas tegen DBGC was het er beide ploegen veel aan gelegen om de wedstrijd winnend af te sluiten om een beetje afstand te kunnen nemen van de gevarenzone. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijk spel. Daar hadden beide ploegen weinig aan. FC Binnenmaas staat nog wel met de 9e positie een plaatsje hoger dan DBGC, dat evenveel punten heeft als FC Binnenmaas. Dit komt omdat Binnenmaas een wedstrijd minder heeft gespeeld, maar door de andere resultaten in 3D blijven de degradatieplaatsen in zicht.

De eerste kans in de wedstrijd was al in de 2e minuut voor FC Binnenmaas. Kevin Weij kon alleen op doelman De Koning van DBGC afgaan, maar zijn inzet was te zacht en daardoor een gemakkelijke prooi voor De Koning. 4 Minuten later kreeg DBGC via Bas Abresch een goede kans om de score te openen, maar zijn eerste inzet werd gered door doelman Leroy Zuiddam, die na lang blessureleed weer zijn opwachting bij FC Binnenmaas maakte. De rebound ging via de bovenkant van de lat over.
In de 13e minuut had Joris Buijs de openingstreffer op zijn schoen, maar zijn lob kon met een uiterste inspanning door doelman Zuiddam tot corner worden getikt.
Binnenmaas was wakker geschud door deze kansen en zocht weer veelvuldiger de aanval. Dit leidde in de 21e minuut tot een corner, die vanaf rechts door Bas de Kruijff werd genomen. Kevin Weij kon deze corner ongehinderd inkoppen en bracht hiermee FC Binnenmaas op een 1-0 voorsprong.
Het spel kabbelde daarna een kwartier op en neer. In de 38e minuut leidde dit tot een hoekschop voor DBGC. De eerste inzet werd door een verdediger van FC Binnenmaas van de lijn gehaald. De rebound was ook voor DBGC, maar de uitstekend keepende doelman Leroy Zuiddam wist de keiharde inzet met een katachtige redding onschadelijk te maken.

FC Binnenmaas begon de tweede helft met invaller Peter Heiszwolf voor de tot dan toe onzichtbare, maar ook geblesseerd geraakte Tim Vos. Heiszwolf, teruggehaald van de zondag-veteranen, bracht meer beweging en gevaar voorin. Maar ook DBGC ging agressiever spelen. Dit leverde DBGC al in de 49e minuut een goede mogelijkheid op, maar de uithaal van  invaller Nigel Wiltschut werd door een verdediger van FC Binnenmaas op de doellijn gestopt. Een minuut later was het bijna wel raak, maar de keiharde uithaal van Wilko Pulleman van DBGC sprong via de onderkant van de lat weer het veld in.
FC Binnenmaas probeerde wat meer de aanval te zoeken en dat leverde een klein kansje op voor Peter Heiszwolf. Zijn kopbal kon echter door doelman De Koning over het doel worden getikt. In de 60e minuut werd Peter Heiszwolf op de rand van het strafschopgebied onreglementair afgestopt, maar scheidsrechter Sahan paste de voordeelregel toe. De voorzet van de vrijstaande Remco van der Stel leverde echter niet meer dan een hoekschop op.
In de 66e minuut omspeelde Peter Heiszwolf van FC Binnenmaas heel handig vier verdedigers, maar zijn inzet was te zacht om doelman De Koning van DBGC in problemen te brengen.
DBGC rook toch, dat er kansen waren. En dit leidde onverwacht toch tot succes. Een inzet van Dimri Vogelaar van DBGC werd door Bas Abresch licht van richting veranderd en meidde tot de gelijkmaker: 1-1 met nog 20 minuten op de klok.
DBGC kon uiteindelijk de meeste aanspraak op de overwinning maken, maar de van richting veranderde inzet van Wilko Pulleman kon door Desi Sanderse van FC Binnenmaas op de doellijn worden gestopt.
Al met al een voor beide ploegen enigszins teleurstellend, maar terecht resultaat.
FC Binnenmaas gaat volgende week op bezoek bij Rijnmond Hoogvliet Sport. DBGC krijgt rode lantaren drager De Jonge Spartaan op bezoek.

Statistieken:                                         

FC Binnenmaas – DBGC: 1 – 1
21e:    1 – 0  Kevin Weij
71e:    1 – 1  Bas Abresch

Gele kaarten: Desi Sanderse, Harry Wierda, Peter Heiszwolf, Marijn Goud (allen FC Binnenmaas) en Johan de Waal (DBGC)

Opstelling FC Binnenmaas
: Leroy Zuiddam, Charlie de Graaf, Mike Post, Marijn Goud, Harry Wierda, Leon van der Stel, Desi Sanderse, Remco van der Stel (70: Kevin Kuijer), Kevin Weij, Bas de Kruijff, Tim Vos (45: Peter Heiszwolf)

Opstelling DBGC: Marco de Koning, Marcel Vervloed, Mike Jacobs, Bas Mackloet (50: Marc Pollemans), Dimri Vogelaar,  Johan de Waal, Joris Buijs (46: Nigel Wiltschut), Tim Mackloet, Wilko Pulleman, Bas Abresch, Jeroen Sep
foto 2 Remco van der Stel