Ruststand: 4-3 Eindstand: 9-6

Na een aantal weken competitieloos voetbal mochten we vandaag aantreden tegen SHO; een bekende, (vaak) gelijkwaardige tegenstander waar we veelal spannende wedstrijden tegen spelen maar waarvan de uitslag meestal in ons nadeel uitvalt. Daar zag het in het begin van de wedstrijd niet naar uit; er werd strijd geleverd op het middenveld en het spel golfde op en neer van het ene doel naar het andere.
In de 10de minuut werd de score geopend door Binnenmaas: een schot van Finn werd door Luka verlengd waardoor de keeper van SHO er niet meer bij kon: 0-1.
Nog geen drie minuten konden we van de voorsprong genieten, want een schot op doel werd door Stef gekeerd maar kwam hierbij voor de voeten van een speler van SHO; in tweede instantie lukte het ze om onze keeper te passeren: 1-1. In de vijf minuten die volgde was Binnenmaas de kluts en het geloof in eigen kunnen helemaal kwijt, hierdoor liep SHO uit naar een 3-1 voorsprong en leek de achterstand onoverbrugbaar te worden.
Gelukkig rechtte Binnenmaas de rug en kwam het terug in de wedstrijd: Sander M bereikte met een steekpass Luka en hij faalde niet toen hij op de keeper afging: 3-2!
Wederom konden we van deze opsteker maar kort genieten, want binnen twee minuten wist SHO opnieuw te scoren: 4-2. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Binnenmaas; een afstandsschot van Stan was onhoudbaar voor de keeper en zo hadden we net voor rust de aansluitingstreffer te pakken: 4-3!

Niet lang na rust wist Binnenmaas de gelijkmaker te scoren; uit een corner van Finn kopte Kris de 4-4 binnen. Even leek het een spannend vervolg van de eerste helft te worden, maar het liep helemaal anders; onze jongens waren de weg weer helemaal kwijt en lieten zich in de omschakeling overlopen door SHO. Na een vijftal (scrimmage, kopbal uit een corner en drie uitgespeelde goals) doelpunten achter elkaar liep SHO uit naar 9-4 en leek zich een walk-over in de maak… Het SHO publiek scandeerde zelfs “10, 10!”, maar zo ver liet Binnenmaas het niet komen. In de resterende minuten van de tweede helft vochten onze jongens zich weer enigszins terug in de wedstrijd; zo was het Luka die op aangeven van Sander M de 9-5 maakte en diezelfde Sander met een verwoestende uithaal de eindstand op 9-6 bracht.
Deze week hebben we veel doelpunten gemaakt en normaliter zou dit zestal voldoende kunnen zijn voor een overwinning, maar wanneer er zo ‘verdedigd’ wordt door de voor- en achterhoede zal dit tegen een andere tegenstander ook geen garantie zijn voor een goed resultaat.
En juist daar zitten wij al een tijd op te wachten; volgende week wacht ons de thuiswedstrijd tegen DRL E1 en dit is inmiddels een directe concurrent geworden. Om dit team achter ons te houden zullen we dus de volle winst moeten pakken om weer naar boven te kunnen kijken.

Trainer(s) E1.