D1 uit KNVB beker

Smitshoek D1 – FC Binnenmaas D1 (5 – 1) 10 – 1

Vandaag de zware bekerwedstrijd uit tegen Smitshoek. Vanwege de voorjaarsvakantie ontbreekt Joey de Graaf. Thom en Sam uit de D3 sluiten bij ons aan. Jurgen zou ook aansluiten maar deze is helaas ziek. Het weer speelt een grote rol. De wind staat van doel tot doel. Dus of je hebt hem vol mee of je hebt hem vol tegen. Wessel en Thom beginnen in de wissel. Afgesproken met aanvoerder Hessel dat als we de toss winnen, we eerst met de wind mee willen spelen. We begonnen sterk aan de wedstrijd. Beide teams moeten wennen aan deharde wind. Maar omdat we hem mee hebben voetbalt dat net ietsjes makkelijker. Toch is de eerste kans voor Smitshoek. Door goed verdedigingswerk wordt het een hoekschop. Een schot van Smitshoek gaat op de paal. In de 9e minuut belandt de bal in de handen van keeper Jarmo. Hij neemt een goede aanloop en geeft een lange diepe bal op Brent. Deze benut dit buitenkansje en maakt de 0 – 1. Een vrije trap van Smitshoek gaat naast. In onze competitie komen we nog weleens weg als we foutjes maken. Maar vandaag worden deze genadeloos afgestraft. Zo maakt Smitshoek de 1 – 1 en even later ook de 2 – 1. Smitshoek wordt sterker, maar we proberen in balbezit toch te blijven voetballen. Onze vier verdedigers, Rune, Joey Slijkhuis, Hessel en Cavin hebben hun handen vol aan de drie aanvallers van Smitshoek. Eerlijk is eerlijk, Smitshoek speelde heel goed verzorgd voetbal waarbij alle spelers actief deelnemen aan aanval en verdediging. De laatste 5 minuten van de eerste helft gaat het snel, waardoor we de rust ingaan met een 5 – 1 achterstand. In de rust worden Rune en Sam gewisselt. Smitshoek heeft de wind mee in de tweede helft en speelt voornamelijk op onze helft. Na drie minuten spelen wordt het 6 – 1. Via Joey Slijkhuis (middenveld) proberen we toch op te bouwen. Dat lukt regelmatig. Een doelpunt van Smitshoek wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Wij hebben een veelbelovende aanval maar stranden in de zestienmeter. De counter van Smitshoek is messcherp en levert de 7 – 1 op. Even later maken de 8 – 1. Daarna krijgen ze wel aanvallen maar staan we goed te verdedigen. Even een voorbeeld van hoe hard het waaide. Tim neemt de inworp in de buurt van de cornervlag. Hij gooit strak in, maar door de wind gaat de bal over de achterlijn. Hoekschop tegen. De hoekschop wordt gepakt door Jarmo. Smitshoek maakt de 9 – 1. In de laatste minuut wordt het door een eigen doelpunt 10 – 1. Vandaag hebben we verloren van een hele goede tegenstander. Positief punt aan onze kant is dat we ondanks de vele tegendoelpunten, de koppies niet lieten hangen, hard bleven werken en bleven proberen te voetballen.

Hiljo (met dank aan Johan)