Ruststand: 0-3 Eindstand: 3-6

We begonnen met een stevige tegenwind aan de wedstrijd; NSVV is een tegenstander waar we gelijk mee op kunnen gaan, maar dat was vandaag niet terug te zien. Waar wij in het begin van het seizoen indruk maakten op de tegenstander door ons goede samenspel, is nu te zien dat ‘wij’ stilstaan en de andere teams groeien. De eerste helft was NSVV de betere ploeg; zij lieten de bal door middel van driehoekjes lekker rondgaan terwijl wij de oplossing zochten in het spelen van de lange bal.
Het eerste tegendoelpunt kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen, want een voorzet vanaf rechts waaide zo over Stef het doel in: 0-1. Niet veel later werd de achterstand verdubbeld doordat Binnenmaas niet alert reageerde op een schot van NSVV; Stef wist de bal nog wel tegen te houden, maar een speler van de tegenstander was attenter dan onze hele verdediging bij elkaar en kon de bal eenvoudig binnen tikken: 0-2.
Omdat onze jongens probeerden om van achteruit (tegen de wind in) met een lange bal de weg naar het NSVV doel te vinden, was dit voor de tegenstander relatief eenvoudig te verdedigen. Hierdoor waren er weinig kansen te noteren voor Binnenmaas. Even voor rust werd de achterstand echter nog groter; NSVV speelde onze jongens door middel van prima combinatievoetbal zoek en kon hierdoor het derde doelpunt van de ochtend achter Stef schieten: 0-3.
In de rust hebben we de jongens op het hart gedrukt dat aanvallen en verdedigen met elkaar moet gebeuren; iets wat in de eerste helft niet gebeurde en waardoor NSVV de ruimte en gelegenheid kreeg om vrijuit te voetballen.

De tweede helft starten we aanzienlijk scherper, des te vervelender was het dat niet wij maar NSVV een doelpunt maakte; een voorzet van NSVV werd door Sander S via de paal tot doelpunt gepromoveerd: 0-4.
Ondanks dit tegendoelpunt gaf Binnenmaas niet op en met de wind in de rug gingen we vol voor de aanval; een corner van Stan kwam via het hoofd van een NSVV’er voor de voeten van Sander M en hij bedacht zich geen moment en haalde vol uit: 1-4. De marge van vier doelpunten werd even later door NSVV weer hersteld door wederom met combinatievoetbal ons team uit en elkaar te spelen: 1-5.
In een van de volgende Binnenmaas aanvallen werden we beloond voor het goede spel; een voorzet van Rick op Sander M leverde een tweede doelpunt voor ons op: na zichzelf goed vrij gedraaid te hebben, schoot Sander M de bal binnen: 2-5. Diezelfde Sander had de kans om zijn derde doelpunt te maken, maar besloot om de bal af te geven aan Luka ipv zelf te schieten. Luka bevond zich echter in de drukte waardoor er geen goed vervolg aan deze aanval kwam.
Even later kwam NSVV zelfs op 2-6; ook dit keer zag ons team er niet goed uit in verdedigend opzicht. Het laatste doelpunt kwam van de voet van een speler van Binnenmaas. Rick ging op rechts goed door tot de achterlijn en gaf de bal voor; net als in de eerste helft waaide de bal het doel in en werd de achterstand iets draaglijker: 3-6.
Verder dan dat kwamen we niet en ondanks het gelijkspel in de tweede helft (3-3) deed de inzet en de score (0-3) van de eerste helft ons de das om. Het is en blijft jammer dat we de goede houding van de training(en) nog niet terug zien in de wedstrijd, zoals dit wel het geval was aan het begin van het seizoen.

De komende twee weken zijn we vrijgesteld van competitiewedstrijden, daarna gaan we op bezoek bij SHO. Wellicht dat we in de tussenliggende tijd onze spirit weer kunnen hervinden…

Trainer(s) E1.