Een aantal supporters van FC Binnenmaas had nog de illusie, dat FC Binnenmaas nog in de race was voor de 2e periode-titel, maar die illusie werd in de wedstrijd tegen WFB in Ouddorp al na 46 seconden de grond in geboord. Want toen lukte het WFB al om de score te openen. Daarna kwam FC Binnenmaas er niet meer aan te pas en verloor de wedstrijd met de ontluisterende cijfers van 6-1. WFB steeg door deze overwinning naar een mooie 4e plaats in de rangschikking. FC Binnenmaas zakte naar plaats 10 en verkeert weer heel dichtbij de gevarenzone.

FC Binnenmaas probeerde in de eerste minuut op balbezit te spelen. Maar al snel leed het balverlies op het middenveld. Er volgde een vlijmscherpe counter van WFB. Mark Sluimer van FC Binnenmaas, die verder een goed debuut maakte, greep niet voldoende in, waardoor Simon Bremer van WFB  de bal vanaf rechts kon voorleggen en Mathijs Blonk de bal voor het intikken had: 1-0.
In de 9e minuut verdedigde Harry Wierda van FC Binnenmaas na een goede interventie niet goed uit. De bal kwam voor de voeten van Eric Tanis van WFB, die niet aarzelde en met een hard schot vanaf zeker 20 meter in de kruising doelman Rob Verbaas van FC Binnenmaas kansloos liet: 2-0 en WFB zat al op rozen.
In de 20e minuut had de wedstrijd nog kunnen keren. Kevin Weij kreeg een grote kans op de aansluitingstreffer, maar zijn inzet werd geblokt door een verdediger van WFB.
In de 24e minuut mocht Bas de Kruijff van FC Binnenmaas vanaf rechts een hoekschop nemen. Deze slecht genomen hoekschop werd een prooi voor een verdediger van WFB. Wederom zette WFB een snelle counter in. Sjors de Bakker van WFB  legde de bal vanaf links keurig breed op Pascal van Bezuyen, die simpel de 3-0 kon aantekenen. In de 44e minuut kwam FC Binnenmaas nog een keer goed weg, toen een kopbal van Joey van Assen van WFB via de buitenkant van de paal terug het veld instuiterde.

FC Binnenmaas begon de 2e helft de eerste 3 minuten met maar 10 spelers. Mike Post had in de rust aangegeven, dat hij last had van zijn ribben door een ongelukkige botsing in de eerste helft. Hij keek aan het einde van de rust nog even of het ging, maar moest afhaken. Zijn invaller, Marvin van der Meyde, was toen echter nog niet speel gereed. Gelukkig leverde dit niet nog meer averij voor FC Binnenmaas op.
Ook in de tweede helft was WFB de bovenliggende partij. Het lukte FC Binnenmaas gewoonweg niet om bij het strafschopgebied van de tegenstander te komen. Dit lukte pas in de 71e minuut, maar toen had aanvoerder Simon Bremer van WFB in de 51e minuut al de 4-0 binnengeschoten.
Uit de hiervoor genoemde aanval van FC Binnenmaas in de 71e minuut volgde weer een scherpe counter van WFB. De verdediging van FC Binnenmaas werd enkele malen simpel uitgespeeld, waarna Simon Bremer de bal simpel kon intikken: 5-0.
In de 83e minuut wist Remco van der Stel van FC Binnenmaas de spreekwoordelijke eer te redden door de enige tegentreffer te maken: 5-1. Maar ook toen was het nog niet gedaan, want in de 88e minuut kon Mathijs Blonk van WFB alleen op doelman Rob Verbaas van FC Binnenmaas afgaan en de eindstand van 6-1 bepalen.
Voor scheidsrechter Van Lith was dit aanleiding om al in de 88e minuut het eindsignaal te laten horen.
Het enige positieve van de middag voor FC Binnenmaas was de invalbeurt van Richard van der Wilt. Richard besloot vorig seizoen direct na de winterstop om voorlopig te stoppen met voetballen. Een paar weken geleden is hij weer begonnen met te trainen met het tweede elftal. Na zijn invalbeurt in de thuiswedstrijd in het tweede team van FC Binnenmaas kwam hij naar Ouddorp en mocht vanaf de 58e minuut in het eerste team acteren.

Zaterdag speelt FC Binnenmaas om 14.30 uur thuis de inhaalwedstrijd tegen Piershil. WFB gaat dan op bezoek bij koploper Rhoon.
Statistieken:

WFB – FC Binnenmaas:  6 – 1
1e:    1 – 0  Mathijs Blonk
9e:    2 – 0  Huib van Heest
24e:  3 – 0  Pascal Bezuyen
51e:  4 – 0  Simon Bremer
71e:  5 – 0  Simon Bremer
83e:  5 – 1  Remco van der Stel
88e:  6 – 1  Mathijs Blonk

Opstelling WFB: Patrick Wielaard, Jaap van Koppen (51: Marco Orgers), Huib van Heest  (65: Joeri Melissant), Eric Tanis, Gijsbert van Estrik, Sjors de Bakker, Joey van Assen (80: Stefan Nagtegaal), Martijn van Wijk, Simon Bremer, Pascal Bezoyen, Mathijs Blonk

Opstelling FC Binnenmaas: Rob Verbaas, Charlie de Graaf, Mike Post (48: Marvin van der Meijde), Mark Sluimer, Harry Wierda, Leon van der Stel, Kevin Weij, Remco van der Stel, Lennart Monster, Ricardo de Rijcke (58: Richard van der Wilt), Bas de Kruijff (68: Tim Vos)