01-02-2014 Is kunstgras groen joh???

Een schitterende zaterdagmiddag. In de ochtend werd hier nog aan getwijfeld en werd zelfs het wordt afgelasting op de whatsapp gegooid, maar het zou sowieso doorgaan aangezien we op het kunstgrasveld mochten.
Bij aankomst bleek dat een kunstgrasveld ook groen kan zijn. Er moet gezegd worden dat het wel een stug veld was, maar wat lag het er mooi bij.

Dan de wedstrijd zelf. De opstelling werd gemeld door Thomas, de laatste paar weken al ongeveer dezelfde opstelling met nu Edwin centraal achterin (waar hij niet gelukkig van werd) en Ramon rechtsbuiten, waar hij eigenlijk niet kon staan omdat hij steeds terug moest zakken.
Het geluid van de fluit klonk nog toen het eerste doelpunt er al in lag. Klepper (onze razende reporter) gaf de assist op Remon en die schoot hem vanaf een meter of 18 knap langs de keeper. Dat wordt aan het doelsaldo werken. Nog geen 2 minuten later lag de bal er echter aan de andere kant al in door zeer slecht verdedigen van Rietveld.
Dennis die een ijzersterke eerste helft speelde was niet attent bij de tweede goal van SSS. Na 12 minuten was de voorsprong weg en moesten wij terugkomen van een achterstand.
Dit werd goed opgepakt. Mede door goed meeverdedigen van Ramon kwam SSS er niet meer doorheen en begon Binnenmaas echt te voetballen. Goed positiespel was regelmatig terug te vinden op het groene veld.
In de 16e minuut wist van Waardenburg te scoren. Mooi doelpunt. Nog 4 minuten later ging Dennis goed door en gaf hij een schitterende pass op Thomas die bekwaam de bal langs de keeper tikte. Zo was binnen 20 minuten de voorsprong genomen, verloren en weer genomen. Deze keer duurde de voorsprong wat langer gelukkig. Binnenmaas ging door met goed voetballen en met scoren. Goed doorgaan van Remon en het goed overzicht bewaren zorgde voor een assist op van Waardenburg alweer de 2-4 maakte. De voorhoede maakte een sterke indruk in de eerste helft. In de 42e minuut, maakt Edwin een overtreding in de zestien. Uiteraard een strafschop. De speler waar de overtreding op gemaakt werd ging hem nemen. Dat kan natuurlijk helemaal niet. Goed lang wachten zorgde voor een schitterende redding van Leon, die dit nu natuurlijk kan vertellen tegen zijn klanten in Klaaswaal. Vlak voor de rust werd het dan ook nog 2-5. Het was weer van Waardenburg met zijn 3e van de wedstrijd die na goed doorgaan van Ramon knap afmaakte.

Dan is het rust. Klepper offerde zichzelf op om zo Remco speeltijd te geven. Ook Bijlie kwam erin voor Ramon.

De tweede helft werd slecht gestart, na 7 minuten lag de bal er bij een corner al in. Niemand raakte de bal tot een SSS-er de corner tot doelpunt promoveerde. Binnenmaas kreeg nog wel kansen. Deze waren helaas niet aan ze besteedt. Met nog een half uur te spelen wordt de aansluitingstreffer gemaakt. SSS krijgt te veel ruimte in deze periode en maakt daar goed gebruik van, 4-5. Natuurlijk speelde Binnenmaas niet heel goed, maar er werd door iedereen keihard gewerkt om de voorsprong te behouden en daar valt ook wat voor te zeggen. SSS was moegestreden door de onuitputtelijke kracht die Binnenmaas op de mat legde. (misschien een beetje overdreven, maar we werkten als een malle) Binnenmaas kwam niet meer in gevaar en maakte nog de 4-6. Remon kreeg de bal mee, schoot hem tegen de keeper en Rietveld die nog 1 keer meeging kon inglijden. De scheidsrechter floot gelijk af. Binnenmaas met 3 punten naar huis.

Inmiddels staan we tweede en moeten we volgende week Piershil pakken om daar te blijven staan. Het kampioenschap zit er nog in.

Bedankt razende verslaggever Keizers voor de uitgebreide whatsapp berichten.

Freek Bartels
Uitslag: wij: 6 zij: 4

Wie scoorde er?
Re, 1e minuut
van Waardenburg, 16e minuut
Dijkie, 20e minuut
van Waardenburg, 30e minuut
van Waardenburg, 44e minuut
Rietveld, 89e minuut

Michiel Rietveld