01-02-2014

CVV Zwervers E1 – Binnenmaas E2 1-2 (1-0)

Door de slechte weersomstandigheden was er weinig zin om de wedstrijd te gaan spelen. Iets aan de late kant arriveren we in Capelle a/d IJssel. Pas vijf minuten voor aanvang van de wedstrijd stappen we het mooie kunstgras veld op. In de stromende regen beginnen we aan de wedstrijd.
Thuis hadden we vrij eenvoudig gewonnen met 5-2. CVV Zwervers staat nu echter in verliespunten gelijk met ons en het is zaak om vandaag in ieder geval niet te verliezen.
Thom en Stef beginnen als wissel. Met goed positiespel creëren we veel kansen. Zo schiet Tim in vrije positie hoog over en heeft Cristo de beste kans als hij de keeper passeert en op het lege doel schiet. Net op tijd glijdt een verdediger de bal van de lijn.
CVV Zwervers krijgt een kans als de bal via binnenkant paal door Alon van de lijn wordt gehaald.
Onze spitsen net niet scherp genoeg en stuiten keer op keer op de uitstekende keeper. Vlak voor rust krijgt CVV Zwervers een hoekschop en de kleinste jongen van het veld kopt de bal hard achter de kansloze Dirk.
Volledig tegen de verhouding in leidt CVV Zwervers bij rust met 1-0.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. We komen op 1-1 als Jeppe goed doorzet en stuit op de keeper. De bal komt bij Cristo die de bal in het lege doel schuift.
Cristo schiet dan in vrije positie nog op de paal.
Na 20 minuten is de opkomende Mark die met een steekpass Tim vrij voor de keeper zet. Tim speelt de bal net iets te ver voor zich uit en de ver uitkomende keeper is net iets eerder bij de bal.
Van ruim 20 meter schiet Thom de bal in het verlaten doel en komen we terecht op voorsprong: 1-2.
In de laatste 5 minuten gaat CVV Zwervers op jacht naar de 2-2 maar onze verdediging (Dylan,Mark Thom) houdt stand en geeft geen kans weg.
Zo winnen we dik verdiend en verstevigen we onze 2e plaats met slechts drie punten achterstand op de koploper.

Rob Stols