Zoals u weet is januari altijd een bijzonder drukke maand voor spelersmakelaars, zo ook deze januari maand. Tal van transfers werden afgerond en het afgelopen weekend sloot eindelijk de transferperiode. Maar de tijd gaat door en Binnenmaas 7 gaat ook gewoon door. De opgelopen achterstand bestaat inmiddels uit 4 wedstrijden….. De vaste lezers (lees: de moeder van Raymond Reijerkerk en 1 of 2 van onze spelers) begonnen al te morren, dus bij deze een korte samenvatting van het wel en wee van onze trots FCB7 tot nu toe in 2014: Op transfergebied hebben we niet echt toe kunnen slaan. In de afgelopen periode hebben Pa Potje en Louis the Rock aangegeven hun aflopende contract niet te verlegen deze zomer. De transfervrije en clubloze Mitchell werd vastgelegd en aangezien geld ontbrak voor versterking en er ook geen spelers gehuurd konden worden werd de honkballer Yonne (volgens Jaap heet ie  Tinne…) vastgelegd, in de hoop dat ie zich zou kunnen ontwikkelen tot voetballer….. En het valt nog mee ook, bovendien past ie goed in de groep!

De Fendert 4 – Binnenmaas 7  op 11-01-2014

Mijn eerste wedstrijd ooit in Brabant. Op een mooi nieuw complex, vlak langs de snelweg, een knollentuin als veld en veel bekende gezichten in de kantine, omdat er veel Binnenmaas teams tegen de Fendert (vriendschappelijk) speelden die dag. De meesten van ons waren al om kwart voor 2 aanwezig, omdat Fijnaart minder ver bleek te zijn dan gedacht. De teamtas daarentegen arriveerde pas om kwart over 2 omdat Jaap zijn dochter nog naar Strijen moest brengen (zucht). Om half 3 waren we Reimar kwijt….. hij moest zijn nagels nog knippen (nog diepere zucht). Het eerste half uur werden we compleet zoek gespeeld en kwamen we slechts met 1-0 achter. Daarna maakte Pietertje plaats voor Roger en stonden we binnen 3 minuten met 1-2 voor (Mitchell na een diepe bal van Roger en Rik na een subtiel hakje van Japio). Vlak voor rust werd het 2-2. Het 1e half uur van de 2e helft, speelden we geweldig, maar scoorden we slechts 1x (erbarmelijk ingeschoten penalty van JC, zijn 1e goal voor ons team). We hadden wel 10x moeten scoren en gingen lekker lopen dollen met de tegenstander. 10 minuten voor tijd viel uit het niets de 3-3, vrijwel meteen gevolgd door de 4-3. Dat ging ons toch echt te ver. Jof scoorde 2 minuten voor tijd de 4-4, waar iedereen vrede mee had. 4-4, op zich een logische uitslag als je 45 minuten goed en 45 minuten zeer matig speelt. We hadden overigens voor het eerst (en tot nu toe voor het laatst)  voldoende eigen spelers.

FCBinnenmaas 7 – Rhoon 6 op 18-01-2014

De 1e competitiewedstrijd na de winterstop moesten we tegen de koploper, waar we uit ietwat ongelukkig met 2-1 van verloren. We zaten een beetje krap in de spelers. Gelukkig wilde Arno (sterspeler VE1)  met ons meedoen. Rhoon liet zien waarom het stijf bovenaan staat. Ze hielden ons goed onder druk, maar we bleven vrij makkelijk overeind. Rhoon ontsnapte tot 2 maal toe aan een achterstand. En als je de kansen die je krijgt niet benut, dan doet de tegenstander dat wel. Een mooi diagonaal schot ging via de binnenkamt van de paal over de lijn 0-1, vrijwel direct gevolgd door de 0-2 uit een slecht verwerkte corner. Arno was maar half fit en werd vervangen door zijn ploeggenoot Andre, die als laatste man ging spelen. Tommie kwam er na de rust ook in, in de hoop voorin wat meer te kunnen creëren. Nog geen 2 minuten na de rust was het 0-3, uit een directe vrije trap. We gingen alles of niets spelen, kwamen op 1-3, bijna nog op 2-3, maar de 1-4 die een kwartier voor tijd volgde was de ‘doodsteek’. Vlak voor tijd scoorden we nog de 2-4. Er had vandaag meer in gezeten,  maar als we heel eerlijk zijn heeft Rhoon gewoon meer te bieden dan wij. We hebben het de aanstaande kampioen wel 2x lastig gemaakt en we hebben met veel kleinere uitslagen verloren dan de anderen. Tommie, Dre en Arno… Bedankt! Doelpuntenmakers weet ik niet meer. Ik dacht Roger en Tommie. In ‘hun’ vesrlag stond nog een vermelding over in de rust geregelde spelers……. Toen we daar speelden hadden ze er 6 van zichzelf en speelden we tegen een team met 3 verschillende tenues en 3 nummers 11… De pot verwijt de ketel.

Barendrecht 17 – Binnenmaas 7 op 25-01-2014

12 oktober 2013 behaalden we onze laatste overwinning, het werd wel weer eens tijd.  Thuis wonnen we met 4-2 van Barendrecht, dat net onder ons op de ranglijst staat. Winst betekent lekker middenin meedraaien, verlies betekent dat we nog verder afzakten op de ranglijst. Bart, Daniel, Pascal en John hadden de Selecao aangevuld, omdat we wederom tal van afwezigen hadden. Het was koud en guur en het voetbal was zeker niet best. De inzet was wederom top, zoals altijd. We kwamen halverwege de 1e helft 1-0 achter. Boyan (die een wereldpot keepte en nog wat goed te maken had van vorig seizoen) behoedde ons voor erger. Tien minuten voor de rust stuurde Louis Mitchell diep, die beheerst de 1-1 scoorde. Na de rust bleef de wedstrijd in evenwicht en kon het alle kanten op. Halverwege de 2e helft werden we sterker en kregen we steeds meer en betere kansen. De 1-2 die Roger binnenknalde was logisch en verdiend, Daarna raakte de scheidsrechter de kluts kwijt, liep Barendrecht te schoppen naar alles wat bewoog, verzuimden we tot 6 x toe de wedstrijd te beslissen en ontsnapten we tot 4 x toe aan de gelijkmaker. Na 9 minuten!!!! blessuretijd en de overtuiging dat Barendrecht echt de gelijkmaker niet zou scoren voor het donker floot de dramatische scheidsrechter eindelijk af. Eindelijk weer winst en voor John, Pascal en Bart de 1e overwinning van het seizoen. De stemming was goed en de oprechte vreugde was mooi om te zien. Mannen, bedankt voor jullie hulp, zonder jullie steun hadden we de wedstrijd waarschijnlijk met 8 man beëindigd.

Binnenmaas 7 PSV Poortugaal 3 op 01-02-2014

Wederom was het een puzzel om de selectie op peil te brengen. Bart en Leon (1 helft) wilden ons graag uit de brand helpen. Pietertje (die zelf altijd woest wordt als iemand zich op de laatste dag afmeldt), meldde zich een uur voor de wedstrijd af en uiteraard was Jesper weer bereid om zijn plaats in te nemen. Uit hadden we met 2-4 gewonnen en we waren vol vertrouwen. We hadden bovendien een sterke selectie met loopvermogen en we waren in de winning mood na de overwinning vorige week. Wij trapten af, we leden balverlies, Henny tastte mis vanwege de straffe wind, Potje idem dito en na 15 seconde was de 0-1 een feit…. Mooi verhaal 🙁  We gingen gewoon op jacht naar de gelijkmaker (Leon schoot weer eens op de lat), daarbij werd veel ruimte weggegeven en Poortugaal (hun 2e was vrij en ze waren beduidend sterker dan ‘daar’ destijds) maakte daar gretig gebruik van. We hadden onze handen vol. We ontsnapten na een half uur spelen aan de 0-2 en uit de tegenaanval verscheen Roger alleen voor de keeper, hij omspeelde hem…… en schoot voor een leeg doel naast. Rik viel vlak daarna uit met een hamstring blessure en zijn vervanger Mike hield het maar 3 minuten vol. Toen begaf zijn knie het weer. Met na de rust een weer fitte Raymond op de rechtsbuitenpositie vervolgden we onze jacht op de gelijkmaker. Na 3 minuten zette Roger Raymond met een goede vrije trap alleen voor de keeper. Raymond tikte de bal over de uitkomende keeper, de bal werd een halve meter achter de lijn weggehaald, maar met een scheidsrechter op de middenlijn en een clubgrensrechter lang de lijn weet je het wel! Geen 1-1. De niet geheel fitte Peter die had aangegeven liever niet te willen spelen deed dan toch een half uurtje mee. Vrijwel direct na zijn entree werd het 1-1. 2 van onze spelers slaagden er niet in de bal over de lijn te krijgen, Jepsper slaagde daar gelukkig wel in. Poortugaal bleef gevaarlijk, ondanks het feit dat het bij ons steeds beter ging lopen. De 2-1 van Roger was van ongekende schoonheid. Hij zag de keeper iets te ver voor zijn goal staan en knalde de bal van 30 meter over de keeper via de binnenkant van de paal in het doel. 5 minuten voor tijd scoorde JC (Ja echt waar, en ook nog onder toeziend oog van zijn Melanie) een velddoelpunt!! na een prima voorzet van rechts van Roger. 2 minuten voor tijd ging Bart goed door op rechts en scoorde Jaap een doelpunt vrijwel identiek aan de 3-1. Het was soms best een pittige maar sportieve wedstrijd, waar alles goed werd opgelost met elkaar! Bart, Peter, Leon en Jesper, bedankt voor het meespelen. Jullie contracten voor komend seizoen liggen al klaar! Komende zaterdag naar de nummer 2, Oud-Beijerland. Thuis wonnen we met 4-3.

Ploon K. spelersmakelaar.