01-02-2014

Barendrecht E2 – Binnenmaas E1

Ruststand: 2-2 Eindstand: 5-5

Na de zeperd van vorige week wachtte ons nu tegenstander van een ander kaliber; de E2 van Barendrecht had tot op heden nog maar 1 punt weten te halen en gezien onze eerdere (grote) overwinning op dit team, reisden we positief gestemd af naar Barendrecht.
Het eerste kwartier ging de bal van de ene helft naar de andere zonder dat er gevaar uit voort kwam; behalve de regen, wind en daarbij meekomende kou was er dus geen vuiltje aan de lucht.
De vrije trap die Binnenmaas kreeg doordat Sander M onderuit was gehaald, werd door Stan genomen. Hij mikte de bal precies op het hoofd van Sander M en met een mooie kopbal brak hij de ban: 0-1. Niet veel later was het diezelfde Sander die de voorsprong verdubbelde; Xavi ging op rechts goed door, kreeg door veel inzet de bal langs de verdediging en gaf deze goed voor: Sander M zette zijn voet tegen de bal en schoot prima binnen: 0-2. Niet veel later ging een schot van Sander M helaas net over, maar door het goede spel zou het slechts een kwestie van tijd zijn voordat de voorsprong verder uitgebouwd zou worden.
Maar dit gebeurde niet; er volgde een mindere periode van onze spelers: ze gingen achterover leunen en lieten Barendrecht te veel komen. Zonder in te grijpen kon een speler van achteruit overal tussendoor slalommen en de bal achter Stef schieten: 1-2.
Bij een aanval die hierop volgde werd Binnenmaas een doelpunt onthouden; een speler van Barendrecht raakte Stans voet in plaats van de bal; Stan schreeuwde het hierop uit, terwijl het spel verder ging: Finn bedacht zich geen moment en schoot de bal over de voor zijn doel staande keeper heen. De scheidsrechter oordeelde echter anders en gaf een opstuitbal.
Vlak voor rust was de voorsprong helemaal verdwenen; wederom kregen de spelers van Barendrecht alle ruimte om de bal aan te nemen, rond te spelen en op doel te schieten: 2-2.
Met een katergevoel zochten we de kleedkamers op om ons te beraden op een goed vervolg van de wedstrijd.

Na rust pakten onze jongens het goed op; direct na de aftrap wist Sander M met een schot van afstand zijn derde van de wedstrijd te maken: 2-3! Voor de derde keer wist Binnenmaas op voorsprong te komen en voor de derde keer wist Barendrecht niet veel later deze voorsprong teniet te doen: 3-3…
Het antwoord van Binnenmaas, halverwege de tweede helft, mocht er zijn: Stef rolde de bal uit naar Kris, deze schoot de bal de diepte in, op maat voor Rick. Met een goede voorzet bereikte Rick de vrijstaande Luka en ook Luka pikte zijn doelpuntje mee: 3-4. Alweer een voorsprong voor Binnenmaas, maar wederom werd deze door onze lakse houding weggepoetst door Barendrecht: 4-4 en kon de E1 opnieuw op zoek naar een voorsprong.
Dit lukte ons nog ook; de bal kwam via de keeper en het gezicht van Sander M bij Luka terecht. Laatstgenoemde bedacht zich geen moment en schoot de bal in het doel: 5-4 voor Binnenmaas!
Met nog enkele minuten te gaan probeerde Barendrecht met man en macht de gelijkmaker te forceren en dit lukte helaas (weer!); bij een corner van Barendrecht stond Binnenmaas te kijken hoe zij voor de vijfde keer langszij kwamen: 5-5. Kort hierna blies de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en stapte Barendrecht als (morele) winnaar van het veld; zij verdubbelden hun puntentotaal en wij verloren twee punten…

Het is knap dat we iedere keer op voorsprong wisten te komen, maar tegelijkertijd jammer dat we dat niet vast konden houden doordat we onze verdedigende taken niet goed genoeg uitvoerden. Volgende week wacht ons de thuiswedstrijd tegen NSVV, na een oefennederlaag en een competitieoverwinning op hun E1 zouden we moeten weten wat we kunnen verwachten…

Trainer(s) E1.