Verdient gelijkspel D1

BVV Barendrecht D2 – FC Binnenmaas D1 (2 – 2) 2 – 2

Vandaag de lastige uitwedstrijd tegen Barendrecht D2. Lastig om twee redenen. Barendrecht staat hoger dan ons op de ranglijst en op 26 oktober vorig jaar hebben we met 7 – 1 verloren. In de wissel staan Hessel (ziek geweest) en Jurgen (al een wedstrijd met de D3 gespeeld). De opstelling is op enkele plaatsen gewijzigd. Wij beginnen goed aan de wedstrijd en proberen veelvuldig van achteruit op de bouwen. Het word al snel 0 – 1 door een mooi doelpunt van Stijn. Hij schiet de bal met een boog over de keeper heen. Barendrecht probeert met schoten een doelpunt te maken. Maar hun vizier staat nog niet op scherp. In de 10e minuut wordt er uit een hoekschop van links de gelijkmaker ingekopt 1 – 1. Even later weer een hoekschop van Barendrecht. Deze keer een mooie redding van Jarmo. De scheids fluit twee keer kort achter elkaar in ons nadeel door geen voordeel te geven. Een mooie aanval van ons levert geen doelpunt op. In de 25ste minuut een combinatie tussen Wessel en Brent. Wessel wordt gestopt door een lichte overtreding. En omdat het in het strafschopgebied was, liet de scheidsrechter waarschijnlijk terecht door spelen. Het is al blessuretijd. De bal valt ongelukkig tussen verdediger en keeper. De spits van Barendrecht is er het snelste bij en maakt de onverdiende 2 – 1. Wij waren in deze fase beter. Direct na de aftrap gaat Brent er op rechts vandoor. Hij geeft een voorzet op Wessel. Deze mist net de bal. Maar de bal komt terecht bij de goed meegekomen Junior. Hij schiet de bal geplaatst in de rechterhoek 2 – 2. Een goede eerste helft sluiten we zo af. Na de rust komt Hessel erin voor Jelle en gaat op het middenveld spelen. Tim schuift door naar de rechtsbuiten positie. De goede eerste helft kunnen we geen vervolg geven. We bouwen minder op en kunnen de bal niet goed in de ploeg houden. Barendrecht wordt sterker en de druk op onze goal wordt groter. Maar het levert geen uitgespeelde kansen op. Wij werken hard maar zijn minder gelukkig in de passing. Een vrije trap van Brent gaat over. Jurgen komt erin voor Rune. De mooiste actie van de wedstrijd was de panna (koekoek) van Wessel aan de zijlijn bij zijn lastige directe tegenstander. Via Tim proberen we nog door te breken maar het levert geen gevaarlijke situatie op. Eindstand 2 – 2. Een mooi resultaat. Ron bedankt voor het vervangen van Cees.

Hiljo (met dank aan Nanine)