FC Binnenmaas wint nipt van NBSVV na ruime voorsprong.

FC Binnenmaas heeft zaterdag 25 januari drie heel belangrijke punten gehaald door de streekderby tegen NBSVV in Nieuw-Beijerland met een 4-5 overwinning af te sluiten. FC Binnenmaas ging met een riante 1-4 voorsprong rusten. NBSVV speelde nog maar met 10 man na een rode kaart na een half uur spelen. Direct na rust tekende FC Binnenmaas de 1-5 aan en toen leek de wedstrijd gespeeld. Toch wist NBSVV goed terug te komen tot 4-5. FC Binnenmaas steeg door deze overwinning naar de 8e plaats. NBSVV zakte een plaatsje op de ranglijst en neemt nu de 12e positie in.

Net als vorige week begon FC Binnenmaas wat onzeker aan de wedstrijd. Het lukte hen zelfs niet in de eerste 5 minuten om op de helft van de tegenstander te komen. In de 5e minuut maakte NBSVV goed gebruik van deze onzekerheid. Danny Pelizzon werd goed in de diepte aangespeeld en hij schoot de 1-0 simpel binnen.
In de 9e minuut kreeg NBSVV zijn 2e kans. De inzet van Pelizzon werd echter goed gestopt door FC Binnenmaas-doelman Rob Verbaas.
Direct daarna ging FC Binnenmaas snel tot een aanval over. Leon van der Stel legde de bal breed op Tim Vos, die de bal keurig in een keer achter doelman Barendrecht van NBSVV tikt: 1-1.
In de 14e minuut een vergelijkbare aanval van FC Binnenmaas, maar dan over rechts. Leon van der Stel legde de bal goed terug op Tim Vos, die niet aarzelde en zijn 2e treffer noteerde: 1-2.
FC Binnenmaas had de smaak te pakken, want in de 17e minuut werd Kevin Weij de diepte ingestuurd. Hij leek de bal net te ver voor zich uit te spelen, maar kon hem nog net onder de grabbelende doelman Barendrecht in het doel tikken: 1-3.
In de 30e minuut leek de wedstrijd al gespeeld, toen Paul Bestebreur van NBSVV het veld met een directe rode kaart moest verlaten. Voor trainer Schouten van NBSVV was dit aanleiding om door een wissel enkele omzettingen te doen om een goede middenveldbezetting te houden. Dat hielp NBSVV echter aanvankelijk niet, want in de 44e minuut was het weer raak voor FC Binnenmaas. Bas de Kruijff gaf vanaf links de bal diep op Leon van der Stel, die de bal behendig langs doelman Barendrecht in het doel deponeerde: 1-4.
De tweede helft was nog maar net begonnen, of het was alweer raak: Lennart Monster gaf een goede pass op Kevin Weij. Weij aarzelde niet en tekende koelbloedig de 2e voor zichzelf en de 5e voor FC Binnenmaas aan: 1-5.
FC Binnenmaas dacht dat het de wedstrijd wel rustig uit kon spelen, maar niets was minder waar. In de 49e minuut schoot Jeroen van der Horst van NBSVV een volley nog net naast, maar een minuut later was het wel raak. Danny Pelizzon van NBSVV rommelde zich door de verdediging van FC Binnenmaas en gaf goed voor op Jeroen van der Horst. Deze haalde hard uit en liet doelman Verbaas van FC Binnenmaas kansloos: 2-5.
NBSVV rook, dat er meer inzat. Het kreeg steeds meer ruimte, ondanks het feit, dat ze met een man minder speelden. In de 59e minuut kwam er uit het niets een uithaal van alweer Jeroen van der Horst, die doelman Verbaas wederom kansloos liet: 3-5 met nog een half uur te spelen.
NBSVV probeerde wel druk te blijven uitoefenen, maar langzaam maar zeker raakte de  energie op. Net als bij FC Binnenmaas kwamen ook bij NBSVV de passes niet meer aan en zakte de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau.
Het venijn zat hem nog in de staart. In de 90e minuut haalde Alex Bestebreur vanaf zeker 20 meter hard uit, maar doelman Rob Verbaas kon deze inzet uit de kruising tikken.
Maar in de 93e minuut was het toch nog raak: een voorzet van Jeroen van der Horst van NBSVV werd over de  miststende doelman Verbaas gekopt en het werd hierdoor 4-5.
Er restte echter nog te weinig blessuretijd voor NBSVV om nog een stuntje uit te halen.

Zaterdag 1 februari speelt FC Binnenmaas thuis tegen Piershil, dat na de nederlaag van zaterdag tegen koploper Rhoon moet winnen om nog kans te behouden op de 2e periode. NBSVV gaat zaterdag op bezoek bij hekkensluiter De Jonge Spartaan, dat echter goed uit de winterstop is gekomen en afgelopen zaterdag met 0-2 won bij titelkandidaat Oude Maas.

Statistieken:
FC Binnenmaas – NBSVV: 4 – 5
5e:   1 – 0  Danny Pelizzon
10e:  1 – 1  Tim Vos
14e:  1 – 2 Tim Vos
17e:  1 – 3  Kevin Weij
44e:  1 – 4  Leon van der Stel
46e:  1 – 5  Kevin Weij
50e:  2 – 5  Jeroen van der Horst
59e:  3 – 5  Jeroen van der Horst
93e:  4 – 5  Maurice Tenwolde

Rode kaart:  Paul Bestebreur (NBSVV)
Gele kaarten: Maurice Tenwolde (NBSVV) en Leon van der Stel, Kevin Weij, Desi Sanderse, Lennart Monster, Marijn Goud en Harry Wierda (allen FC Binnenmaas)

Opstelling NBSVV: Robin Barendrecht, Stefan Hokke, Ivo van Alphen(75: Patrick Visser), Jeroen van der Horst, Jaap Wessels, Alex Bestebreur, Danny Pelizzon , Paul Bestebreur, Robin van Dreumel, Maurice Tenwolde, Brent de Haan (31: Patrick Ridderhof)

Opstelling FC Binnenmaas: Rob Verbaas, Harry Wierda, Desi Sanderse, Mike Post, Marijn Goud, Leon van der Stel, Kevin Weij, Remco van der Stel (85: Thijs van der Beek), Tim Vos, Lennart Monster (64: Ricardo de Rijcke), Bas de Kruijff (69: Kevin Kuijer)
Tim Vos