GOZ F1 – FCB F2 (25-01-2014)

We vertrokken vroeg op weg naar Mijnsherenland naar de nr 6 van de competitie. We waren allemaal uitgeslapen en vol goede moed. We werden getrakteerd op een grasmat die nog al te wensen over laat. Wat zijn we toch verwend met de uitstekende voorzieningen bij FC Binnenmaas. We starten de wedstrijd lekker fel en duwen GOZ gelijk op hun eigen helft terug. Maar GOZ komt er met counters ook sterk uit. Vooral de behendige voorhoede spelers zorgen voor kopzorgen in onze verdediging. We hebben onze handen er vol aan. Maar Stan, Nick, Tom en vooral Sander laten zich niet zomaar passeren. Sander je speelde een prima wedstrijd, top. We komen er toch een paar keer lekker door en zorgen voor gevaar voor de goal van GOZ. Maar helaas via goed combinatie voetbal komt GOZ op 1-0. Je ziet de moed bij ons even wegzakken. Gelukkig herpakken we ons zelf snel. Een vrije trap van GOZ valt over de verdediging en valt in de kluts goed voor GOZ. Damian kan de bal helaas niet goed verwerken. 2-0. We gaan er weer vol tegenaan en hebben de weg naar voren weer gevonden prima steekpass van Jesper op Davide die Iris in stelling brengt en die beheerst rustig en keurig af rond 2-1.

We gaan met 2-1 rusten.

Het begin van de tweede helft is eenrichtingsverkeer richting de goal van GOZ we krijgen kansen via Davide, Iris en Nick maar helaas net niet. En dan komt die wel oude voetbalwet weer om de hoek kijken. Als je ze zelf niet maakt dan maakt de tegenstander ze. 3-1. We geven nog even gas en zoeken de goal van GOZ. En lekkere punter uit het niets door Jesper is onhoudbaar voor de keeper. 3-2. We gaan vol druk zetten naar voren maar dit levert nog wat kansen maar geen doelpunten op.

We hebben wederom heel hard gewerkt met elkaar en laten zien dat we allemaal nog steeds beter worden. De trainers hebben er alle vertrouwen in dat de punten echt een keer onze kant opvallen.

Blijf zo doorgaan

Patrick van Gils.