Sterk E2 zet Slikkerveer E2 opzij

Binnenmaas E2 – Slikkerveer E2 5-1 (1-0)

Met deze keer Kris van Efferen en Sander Sterrenburg in de gelederen nemen we het op tegen het slechts op drie verliespunten achterstaande Slikkerveer E2. Thom en Cristo doen vandaag mee met onze E1.
Vanaf het eerste fluitsignaal wordt Slikkerveer teruggedrongen op eigen helft. Schoten van Stef missen richting en de eind pass is niet altijd op maat. Een schot van Dylan gaat net naast.
Slikkerveer verdedigt scherp en probeert onze opbouw te ontregelen. Daarnaast gokken ze op de ruimte die er is omdat we veelal op de helft van de tegenstander spelen.
Het duurt tot de 22e minuut als Mark de bal afpakt en direct Kris aanspeelt. Kris schuift de bal rustig langs de keeper en is het verdiend 1-0. Vlak voor rust kan Kris de 2-0 maken maar zit er net een voet tussen.

Vlak na rust een prachtige pass van Jeppe op de vrijstaande Kris die hard binnenschiet: 2-0.
De bal wordt goed rondgespeeld en het is zoeken naar de vrijstaande speler wat niet meevalt.
Enkele minuten later is er balverlies voorin en komt Slikkerveer er snel uit. Door een misverstand tussen Mark en Dirk kan een speler van Slikkerveer de bal onderscheppen en binnenschieten en is het 2-1. Vlak daarna een kans voor Stef maar de keeper keert de bal fraai.
In de 15e minuut zet Jeppe de bal voor en kan de volledig vrijstaande Alon binnenschieten: 3-1.
Niet veel later zet Tim goed door en glijdt de 4-1 binnen. Een afstandsschot van Sander wordt door de keeper tot hoekschop verwerkt.
Een pluim voor de scheidsrechter die een zich misdragende speler van Slikkerveer durft te laten wisselen. Vlak voor tijd schuift Mark een door Kris breed gelegde bal laag in de benedenhoek en bepaalt de eindstand op 5-1.
Een sterk spelend E2 stijgt hierdoor een plek op de ranglijst. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen CVV Zwervers wat verrassend wint van DEHMusschen. Omdat ook koploper Barendrecht zijn eerste nederlaag lijdt is de spanning bovenin volledig terug.

Rob Stols