Ruststand: 1-3 Eindstand: 2-8                                                             25 januari ’14

Door een ‘uitwisselingsproject’ deden Sander S en Kris met de E2 en Thom en Cristo met de E1 mee. De tegenstander van vandaag was er één om rekening mee te houden, want na o.a. een gelijkspel tegen Feyenoord en winst op SHO èn NSVV zouden we onze uiterste best moeten doen om tegen dit team goed weerstand te bieden.

Dat het een goede ploeg is, bleek direct vanaf de aftrap; ze maakten goed gebruik van het combinatiespel en gingen vol voor de winst. Daar was onze E1 niet tegen op gewassen, al duurde het tot de 8ste minuut voordat de tegenstander uit een corner wist te scoren: 0-1. Niet veel later werd het ook nog 0-2 doordat onze defensieve linie te afwachtend reageerde.
Na wat personele omschakelingen en wisselingen kwam Binnenmaas beter in het spel en dit leidde tot een prima doelpunt; Rick vertrok op rechts vanaf eigen helft, passeerde een aantal spelers van Spartaan’20 en gaf de bal op maat voor; Sander M schoot de bal goed binnen en zo kwamen we terug in de wedstrijd: 1-2.
Veel meer kansen zijn er in de eerste helft niet geweest voor Binnenmaas en vlak voor rust kregen we een derde tegentreffer om de oren; een diagonaal schot van Spartaan’20 werd door alles en iedereen gemist en vloog zo Stef zijn doel in; 1-3. Stef had daarvoor al een aantal keer reddend op moeten treden, maar moest bij dat laatste schot capituleren.

Na rust was het eenrichtingsverkeer; binnen drie minuten vergrootte de tegenstander de voorsprong naar 1-5. Door wederom wat wisselingen achterin kwam het wat meer in evenwicht. Sander M en Luka kwamen met een dubbele één-twee nog bij het doel van de tegenstander, maar het schot van Sander M trof helaas geen doel.
Halverwege de tweede helft maakte Spartaan’20 binnen enkele minuten weer twee doelpunten en werd de achterstand onoverbrugbaar: 1-7.
Vijf minuten voor tijd kreeg Binnenmaas een vrije trap; Sander M legde aan en schoot verwoestend hard de bal in het doel: 2-7. Niet veel later kregen we weer een vrije trap, dit keer mocht Rick deze nemen. Zijn schot eindigde helaas niet in het doel, dat had de stand wat dragelijker kunnen maken, maar in plaats daarvan was het slotakkoord voor de tegenstander; Binnenmaas kreeg zijn achtste tegentreffer om de oren: 2-8.

Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen Barendrecht E2; laten we hopen dat we dan met een goed resultaat terug kunnen keren naar huis.

Trainer(s) E1.