Twee spelers van D1  van FC Binnenmaas zijn door de KNVB geselecteerd om een tweetal selectiewedstrijden te spelen voor de  Regionale Jeugd Opleiding KNVB Onder 12 jaar.
De twee spelers, Brent Vugts en Stijn Remmers,  hebben op woensdag 22 januari  hun eerste wedstrijd gespeeld op het complex van Sparta Rotterdam. Brent heeft heel de wedstrijd gespeeld en kon met 2 doelpunten en een assist een stempel drukken op deze wedstrijd. Stijn heeft de tweede helft gespeeld en ook niet onverdienstelijk.

Op 5 februari 2014 volgt een tweede wedstrijd waar de mannen weer hun kunsten kunnen laten zien.  Hierna krijgen alle uitgenodigde spelers te horen of ze verder mogen in deze opleiding. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal de KNVB deze talenten in ieder geval in het vizier houden. Al met al een hele belevenis voor deze jongens en een mooi resultaat van de opleiding, die ze bij FC Binnenmaas genieten.

Waarom deze selectiewedstrijden

De KNVB wil talentvolle spelers in beeld brengen. Scouts van de KNVB lopen daarom wekelijks op de velden van alle voetbalverenigingen rond om talenten te scouten. Door die vervolgens met elkaar te laten spelen, proberen ze deze spelers verder te ontwikkelen, waardoor ze nog beter gaan spelen. De spelers blijven uiteraard ook gewoon bij hun eigen vereniging actief. De selectiewedstrijden zijn extra leermomenten. Mogelijk kan een selectiespeler zich zo goed ontwikkelen, dat hij op een hoger niveau kan gaan spelen, mogelijk bij een betaald voetbal organisatie.

Maar zover is het nog niet met de twee FC-Binnenmaas-spelers. Eerst zullen ze op 5 februari zo goed mogelijk moeten presteren om bij de selectie te blijven.

foto Brent en Stijn