Ruststand: 2-1    Eindstand: 2-4

Na het teleurstellende spel van vorige week hervatten we vandaag de competitie tegen een ‘mindere tegenstander uit de poule’; dat dit geen garantie is voor een goed resultaat, weten we nog van de wedstrijd tegen Slikkerveer (net voor de kerstvakantie). Zonder Sander M, maar met Tim als zijn vervanger reisden we vroeg in de morgen af naar Ridderkerk. Daar mochten we ons melden op een grasveld waarvan de staat niet al te best was. Met name de kant waar we onze warming-up deden liet te wensen over. Dat was ook de kant waar we de eerste helft naar toe moesten voetballen, want onze aanvoerder Stan koos er voor om aan de andere kant van het veld te beginnen.

RVVH was direct vanaf de aftrap te vinden op onze helft en dus lag de druk bij ons; hier werd door onze spelers niet al te goed mee omgegaan want na balverlies in de vierde minuut legde een verdediger van RVVH de bal achter onze verdedigingslinie, precies waar hun achtergebleven aanvaller nog stond. Hij was niet meer te achterhalen en kon zo alleen op Stef afgaan en RVVH op voorsprong zetten: 1-0.
Hierna kwam Binnenmaas wat beter in het spel al liet het zich vaak nog ‘het kaas van het brood eten’ door de tegenstander; de balaanname was bij onze spelers veelal onder de maat en zo kwam RVVH veelvuldig in balbezit. Desondanks kwamen we dichterbij het doel van de tegenstander en halverwege de eerste helft kon het meegereisde publiek juichen: een voorzet van Tim verschafte Luka een kans en zijn schot trof doel: 1-1. Terwijl we nog aan het nagenieten waren van het doelpunt en dachten aan het overnemen van de wedstrijd lag de bal er al weer aan de andere kant in: wederom door verkeerd dekken en niet afdoende ingrijpen bij balbezit van de tegenstander kwamen we voor de tweede keer op achterstand: 2-1. Ondanks een afstandsschot van Xavi, waar de keeper van RVVH een prima antwoord op had, bleef deze stand tot de rust gehandhaafd.

Tijdens de rust hebben we de jongens gewezen op zaken die beter konden, en dit leken ze goed opgepakt te hebben, want direct vanaf de aftrap had Binnenmaas het initiatief; dit leidde tot een bijzonder moment: na een schot van Luka belandde de bal op de paal en in de rebound lukte het Tim om de andere paal te raken waarna de keeper van RVVH de bal alsnog wist te bemachtigen. Niet veel later kwam Binnenmaas dan toch langszij; na een afgeweerd schot van Binnenmaas kwam de bal voor de voeten van Tim; dit keer lukte het hem wel en met een bekeken schot zette hij ons op gelijke hoogte: 2-2. Hierna barstte de strijd in volle hevigheid los en het is dat de tegenstander slordig omging met de kansen èn dat Stef prima stond te keepen, anders waren we voor een derde maal op achterstand gekomen.
Halverwege de tweede helft kantelde de wedstrijd, want Luka zette met zijn tweede doelpunt Binnenmaas op een hard bevochten voorsprong: 2-3! Ook in de fase hierna kwam Binnenmaas goed weg; de tegenstander lukte het niet om de bal in ons doel te krijgen.
Vlak voor tijd kwam de bal via Stan bij Rick terecht; hij schoot vanuit de tweede lijn met links de bal langs alles en iedereen: 2-4! Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was de ontlading op (en naast) het veld groot.

De tweede helft hebben jullie met jullie inzet een achterstand omgebogen naar een voorsprong en deze door hard werken (en een beetje geluk) weten vast te houden. Volgende week spelen we thuis tegen Spartaan’20 E2 en dan zullen we diezelfde inzet en houding hard nodig hebben om deze sterke tegenstander voldoende weerstand te kunnen bieden.

Trainer(s) E1.