DRL E3 – FC Binnenmaas 1-4 (1-2)

Zonder de zieke Cristo en Tim die met de E1 mee mocht doen reisden we af naar De Rotterdamse Leeuw of te wel DRL om het daar op te nemen tegen de E3. Met Sander Maijers in de spits betraden we het drassige veld. Aan een kant van het veld was het doel drie meter naar voren geplaatst zodat de keeper niet in een grote plas hoefde te staan wat weer verwarring tijdens de wedstrijd opleverde. Want waar was nou die achterlijn.

De tactiek van DRL is duidelijk. Drie man blijven achterin staan en de keeper probeert met verre uittrappen de razendsnelle en handige spits te bereiken die de hele wedstrijd in de buurt van onze keeper Dirk te vinden is.
Onze aanvallers zijn niet scherp en grote kansen worden onbenut gelaten. De keeper van DRL staat z’n mannetje en redt DRL keer op keer.
Na twaalf minuten is het eindelijk raak en schiet Sander met een hard geplaatst schot de 0-1 binnen.
Niet veel later komt DRL op 1-1. De bal schiet door en Dirk lijkt op tijd bij de bal te zijn maar glijdt uit op het onbespeelbare deel van het veld. Dan is het een simpel kunstje om de bal in het doel te plaatsen.
Vlak voor rust schiet Sander de 1-2 binnen en krijgt DRL een grote kans op 2-2. Door ingrijpen van Alon wordt de bal van de doellijn afgehaald.
Na rust is het spelbeeld hetzelfde. Kansen zijn niet aan ons besteedt of het is de keeper die met miraculeuze reddingen zijn ploeg op de been houdt.
Sander schiet hard en geplaatst de 1-3 binnen en dan is de wedstrijd gespeeld. Wel moeten Mark en Alon met kleine overtredingen de counters afstoppen.
Uiteindelijk is het Sander die oog in oog met de keeper simpel afrond en de eindstand bepaalt op 1-4.
Zo beginnen we goed aan de eerste wedstrijd na de winterstop wat weer drie punten oplevert.
Volgende week nemen we thuis op tegen Slikkerveer E2.

Rob Stols