Succes WCR!!

Ja….. Dan moet er weer een verslag gemaakt worden. Het is nogal lastig om dit te maken als je er niet helemaal (lees; helemaal niet) met je hoofd bij bent. Toch ga ik het proberen.

De avond voor de wedstrijd was er de jaarlijkse nieuwjaarsborrel. Dit was een zeer gezellige avond, met genoeg biertjes.
Op de zaterdag, de gelukkig verlate wedstrijd tegen het wereldberoemde WRC uit Rhoon.
Gelijk bij aankomst was te zien dat dit een club in opkomst is. De kantine was ingenomen door een stel klaverjassende bejaarden. De gang van de kleedlokalen geeft je zelfs een duizelig gevoel als je geen kater hebt (denk ik) De kleedkamer, douches en wc zijn ook recentelijk verbouwd. En het veld lag er schitterend bij.
Remco en Bas kwamen ons team versterken in de verdediging.
De wedstrijd begon, duidelijk werd dat de mannen van WCR de avond ervoor niet gedronken hadden, ze begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. De mannen van Binnenmaas, overigens niet iedereen, kwamen nogal eens te laat in actie bij een duel. Toch had de thuisploeg moeite en kwamen er ook grote kansen voor FCB. Deze gingen echter niet helemaal recht op het doel af.

De rust gingen we in met een 0-0 stand. De flessen water waren sneller op dan dat ze gevuld konden worden, want er moest vocht bij.

De tweede helft kwamen Klepper (die gebracht werd, omdat hij nog niet mocht rijden) in het veld net als Edwin de Zeeuw (die dacht dat de wedstrijd nog veel later begon.)
WCR schoot uit de startblokken en het middenveld van FCB werd overlopen. Dit resulteerde in de 1-0 voor de thuisploeg. Met de kater weer iets verder achter ons gelaten werd er de 2e helft nog wel gestreden voor de overwinning. Thomas kwam er weer in om het middenveld te versterken, Beek schoof naar de linksback. 3 man achterin moest genoeg zijn. Laat het nou ook nog twee van die mannen zijn die meetrokken met de aanval waaruit het doelpunt kwam. Een goede actie van Bas en goed afwerken van Remco zorgde voor de 1-1. Geen van beide ploegen kwam hierna nog tot scoren. Wel werd Peter Hokke er nog voor 10 minuten uitgestuurd 3 minuten voor tijd. Ook een goed verhaal over zijn scheenbeschermer zorgde er niet voor dat de scheids dit terugdraaide. Als we ooit nog een keer tegen WCR moeten zal hij dus 7 minuten aan de kant moeten beginnen.

Dan moeten er penals genomen worden. 5 man offerde zich op.

Edwin knalde de eerste keihard in de kruising. Dat wordt een makkie. Leon stopte een penalty en mocht daarna zelf aanleggen. Nu kan ik me nog herinneren dat Leon mij heeft uitgelegd hoe je een penalty moest nemen. (waar ik toen niet van onder de indruk was) Dat bleek terecht, misschien nog met zijn hoofd in de wolken van de gestopte penalty schoot hij hem slecht in.
Gelukkig moest Tim de Klepper hem nog nemen, dat is voor hem een peuleschil. Toch niet, net als in de competitie schoof hij hem netjes langs de paal. Maar om Tim te steunen, HIJ RAAKTE DE PAAL NOG WEL.
Remon schoot hem nog wel binnen en Remco ook, maar het was niet genoeg.

WCR juichtte alsof ze de beker al hadden gewonnen. Wat een helden, winnen van een katerteam op een knollenveld.
FCB6 was niet te beroerd om ze nog even heel veel succes te wensen op dinsdagavond om 18.00 in de stromende regen tegen bijvoorbeeld Den Bommel. Succes mannen!!!

Uitslag: wij: 1 zij: 1