11 januari ’14

(KNVB beker)    Ruststand: 2-0 Eindstand: 6-3

Na een aantal weken voetbalvrij te zijn geweest, mochten we vandaag afreizen naar Poortugaal om te zien of we het KNVB-bekertoernooi een vervolg konden geven. Dit echter zonder Xavi, want hij was in de kerstvakantie op een spijker gaan staan en moest daarom van de zijlijn toekijken.
Met Alon van de E2 als Xavi’s vervanger stonden we klokslag 9 uur klaar voor de aftrap. We begonnen tegen de wind in en dat was moeilijk voetballen. Dat ontdekte Stef ook toen hij de bal wilde uitgooien; deze kwam bijna direct weer terug. Onze tegenstander maakte goed gebruik van het ‘voor de wind spelen’, want bij balbezit van Binnenmaas werd er veel druk gezet door Poortugaal waardoor onze E1 (te) vaak de lange bal speelde en balverlies leed. Ondanks vele pogingen van Poortugaal werd de rust behaald met een achterstand van 0-2. Het eerste doelpunt viel doordat een speler van Poortugaal van afstand schoot en onze verdedigers het zicht voor onze keeper beletten. Het tweede doelpunt kwam tot stand door goed combinatievoetbal waarbij onze voor- en achterhoede met een soort tikkie-takkie voetbal werden weggespeeld.

Na rust hadden wij wind mee en dus wilden we direct vanaf de aftrap naar het doel van Poortugaal; het was echter de tegenstander die, wederom door goed combinatiespel, uitliep naar een 4-0 voorsprong. Terwijl bij de trainers de moed in de schoenen zonk, brachten Luka (diagonaal schot op aangeven van Sander M) en Sander M (via de kluts voor zijn voeten en van dichtbij binnengetikt) de spanning weer terug in de wedstrijd: 2-4!
Niet veel later had Poortugaal alweer een voorsprong van drie en vlak daarna zelfs vier doelpunten: 2-6. Het slotakkoord was toch nog voor Binnenmaas, want met een schitterend schot van grote afstand verschalkte Sander S de keeper van Poortugaal en bracht hij de eindstand van 6-3 op het scorebord.

Helaas eindigde hier ons bekeravontuur, maar gezien de felheid en sterkte van de tegenstander èn het mindere spel en inzet van onze kant was dat terecht.
Volgende week vervolgen we de competitie, dan treden we aan bij en tegen RVVH E1.
Laten we hopen dat we dan de inzet weer kunnen tonen waarmee we aan het begin van dit seizoen zoveel resultaat hebben geboekt.

Trainer(s) E1.