Wat goed is duurt lang!

Zo, nu de Kerstperiode voorbij is, het nieuwjaarsdiner is geweest en de alcohol is verdampt, is het ook voor razende reporter Klepper weer tijd een verslag te tikken. Tot frustratie van mijn hardwerkende collega/oppas Michiel had ik het nog niet gedaan, waardoor hij zich tijdens zijn werk alleen op het klaverjassen kon storten.

Dus, de wedstrijd tegen het derde. Deze wedstrijd was ingelast omdat de traditionele Boutmiddag weer op het programma stond. Zonder te voetballen voelt het toch niet hetzelfde. Daarom deze wedstrijd. Wetend dat we de vorige keer in de laatste minuut hadden gewonnen door de hoofdrolspeler in mijn verhaal, Michiel Rietveld, was Binnenmaas 6 vol vertrouwen.

Dat Constant (trainer van het 3e) de halve selectie van een uitnodiging had voorzien zullen we nooit als excuus opvoeren. Sterker nog, de resterende spelers deden gewoon lekker met ons mee. EN HOE!

De wedstrijd begon met de volgende 11:
Leon, Rick, Niels, Admar, Kevin, Tim de Klepper, Thomas, Michiel, Remon, Stefan, Tim de Graaf
Op de bank namen plaats: Dennis, Marvin en Edwin. Later kwam Lennart ‘GEEN GEZEIK MET BANDEN VAN REEDIJK’ Monster hier nog bij.

Voor de tweede keer startte Binnenmaas 6 in de vernieuwde 4-3-3 opstelling. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd die uiterst succesvol met 10-1 werd gewonnen moest Binnenmaas 6 erg lang zoeken naar de juiste balans. Dit resulteerde na ongeveer 15 minuten in de 0-1 voor Binnenmaas 3. Een goed genomen vrije trap werd door onoplettendheid achterin binnengelopen. Net daarvoor moest Admar geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Dennis.

Dat was voor Binnenmaas 6 het startsein om er een schepje bovenop te doen. Duels werden mannelijker aangegaan en kans op kans werd gecreeërd. Jammer genoeg was het niet Binnenmaas 6, maar Binnenmaas 3 dat het doelpunt maakte. Het was comeback kid Jim van Eck die met zijn 2e balcontact vlak voor rust 0-2 aantekende. Dat de scheidsrechter 2 duidelijke overtredingen over het hoofd zag houden we op het uitvoordeel dat teams op Binnenmaas hebben.

Na rust een aantal wisselingen: Marvin kwam erin voor Tim de Graaf, Lennart kwam erin voor Kevin, Edwin kwam erin voor Niels en Cor kwam erin voor Rick. Dennis kreeg zijn zin en mocht een keer in de aanval spelen. Dat doen we dus NIET meer.

Binnenmaas 6 zette nog een keer aan en dat leverde wel succes op. Marvin kreeg een niet te missen kans. Dit deed hij niet. Michiel, mijn held, was er als de kippen bij om de 1-2 aan te tekenen. Binnenmaas 3 liet zich echter niet van de wijs brengen. Een aanval direct vanaf de aftrap leverde de 1-3 op. Bij meerdere spelers zakte de moed in de schoenen. Weer een tegengoal.
Toch kwam Binnenmaas 6 onverwacht terug. Marvin zijn directe tegenstander Bas liep overal behalve waar hij moest lopen, waardoor Marvin alleen voor de keeper aan kon leggen. In 2 instanties maakte hij de goal waardoor het 2-3 werd.

Op dat moment had niemand meer het gevoel dat deze wedstrijd verloren zou worden. De mouwen werden nogmaals opgestroopt, ondanks de snijdende kou, duels werden weer gewonnen en het moraal was terug.

Dit resulteerde in weer een actie van Marvin (Waar Bas 45 minuten heeft gelopen is tot op de dag van vandaag niet bekend). Hij zette de bal voor en de naar voren geschoven Edwin kreeg een niet te missen kans en deed dit ook niet: 3-3.

Binnenmaas 6 bleef druk zetten op zoek naar meer, maar het geluk van de vorige keer bleef Binnenmaas 3 bespaard. In de laatste seconde nog een grote kans voor Binnenmaas 6, maar deze werd jammerlijk gemist.

Al met al een leuke wedstrijd. Er was gedurende de Boutmiddag, voetbal kijken in het Centrum en afzakken bij het Veerhuys (LEES: Sluikreclame) nog genoeg over na te praten.

PROOST,

Tim