Zuiderpark 5 -Binnenmaas 7 de laatste van 2013

Na 5 wedstrijden zonder overwinning zijn we inmiddels afgezakt naar plaats 7 op de ranglijst, er waren 9 man beschikbaar en er was geen elftal vrij, wederom een lastige taak dus voor de spelersmakelaar. Gelukkig werd de wedstrijd van de VE1 uitgesteld en wilden Isuf en Johan ons uit de brand helpen. De tegenstander was (net als wij) een veredeld veteranenelftal, dat slechts 3 punten en 1 plaats onder ons staat. Om stipt half 1 stonden we paraat, 11 gladiatoren, geen grensrechter en geen reservespeler. Louis had zijn oude plekkie onder de lat weer overgenomen. Halverwege de 1e helft kwam onze vaste keeper Boyan – die met het team dat hij begeleidt (C3) even verderop bij Coal gespeeld had – om de vlag ter hand te nemen. We speelden in een fantasie opstelling met onze vaste linksback als rechtsbuiten en een linksbuiten (Joff) en rechtsback (Yonne) die nog nooit op die positie gespeeld hadden. Het liep vrij aardig, we gaven weinig weg, konden eindelijk weer eens lekker tikken, we zochten weer de makkelijke oplossing en voerden eindelijk onze taak weer uit, er gingen ook genoeg dingen fout, maar ja… we zijn dan ook het 7e! Halverwege de 1e helft kregen we een ‘goedkope’ penalty tegen wegens een ongelukkige handsbal, de scheidsrechter kon het nooit gezien hebben, maar vanwege appelleren floot hij toch. Gerechtigheid geschiedde, want Louis pakte de uitermate slap ingeschoten inzet. De rebound was ‘youtube waardig’ en komt in aanmerking voor de blooper van het jaar. Niet veel later kwamen we ineens op 0-1, toen Raymond goed door Mike werd weggestuurd, de bal breed legde op de prima meegelopen Isuf, die hard en droog scoorde. Een paar minuten later ging Reimar na een verre uittrap van Louis alleen op hun keeper af, hij week te ver uit naar buiten om zelf te kunnen scoren, maar met een subtiel balletje ‘buitenkant rechts’ gaf hij Raymond een niet te missen kans op de 0-2 (en dat werd het dus ook). Bijna scoorde Raymond ook de 0-3, maar zoveel weelde was ons niet gegund. Ongeschonden haalden we de rust en eindelijk leken we weer eens op weg te zijn naar een 3-punter. In de 2e helft viel Jaap uit ‘met last’ en ging Boyan in de spits spelen. Bij onze tegenstander ging hun ‘minste loper’ er uit en kwam hun ‘zoef de haas’ er weer in. We wisten dat we het nog moeilijk zouden krijgen tegen deze rappe speler. Tot halverwege de 2e helft was er niets aan de hand, maar op het zware gladde veld begon de vermoeidheid toe te slaan. We hadden geen wisselspelers meer, waar zij 5 wisselspelers hadden. Zoef de haas zorgde voor de 1-2 aansluitingstreffer en voor hoop. 10 minuten voor tijd scoorde hun fysiek sterke linksbuiten de 2-2. Toen Zoef de haas 5 minuten voor tijd ook de 3-2 scoorde leken we wederom met lege handen teug te moten naar Binnenmaas. Maar gelukkig zou het anders lopen. Vlotbrug kreeg een minuut voor tijd een vrije trap op 25 meter van onze goal, Mike zag wat er ging gebeuren en stuurde uw verslaggever als frontsoldaat op hun schutter af. De bal werd geblokt, Raymond stond scherp en de prima diepe bal werd door Raymond keihard op doel geschoten. Ternauwernood kon hun reusachtige keeper de bal nog onder de lat vandaan ranselen en tot corner verwerken. Raymond nam de corner en……. jawel…… Boyan kopte de niet meer verwachte en wel verdiende 3-3 binnen. En 3-3 werd de eindstand van een leuke wedstrijd die eigenlijk ook geen verliezer verdiende. Iedereen kon er wel mee leven. 90 minuten lang geen onvertogen woord, geknokt voor elke meter, (en op verzoek van Boyan:) een voetballer die een penalty stopt en een keeper die scoort. Ondanks dat we er voor de 6e x op rij niet in slaagden te winnen stapten we toch als morele winnaar het veld af. Het plezier was weer terug! Gelukkig gaan we toch met een goed gevoel de winterstop en heeft iedereen 4 weken de tijd om te herstellen van de vele blessures en de pijntjes. Na de winterstop spelen we eerst vriendschappelijk tegen De Fendert, daarna wacht de koploper, Rhoon, waar we nog een appeltje mee te schillen hebben na de nipt verloren openingswedstrijd. Voor iedereen: fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar vol voetbalplezier, gezondheid en sportiviteit! Isuf en Johan, ontzettend bedankt dat jullie wederom mee wilden doen met ons.

Ploon K. spelersmakelaar.