Maasdam – FC Binnenmaas heeft zichzelf tekort gedaan door in de laatste wedstrijd voor de wintersport gelijk te spelen in de streekderby tegen SSS. Met bij vlagen goed verzorgd combinatievoetbal creëerde FC Binnenmaas aanzienlijk meer kansen dan het op de 3e plaats staande SSS, maar het wist er uiteindelijk net als SSS maar twee te benutten, waarmee de eindstand op 2-2 bleef steken.

Het venijn van de wedstrijd zat eigenlijk gelijk al in het begin. In de 3e minuut gaf Desi Sanderse van FC Binnenmaas een uitstekende lange bal op Kevin Kuijer. Deze aarzelde niet, maar gaf de bal op maat voor aan Tim Vos. Vos schoot de bal echter alleen voor de doelman hoog over.
In de 6e minuut antwoordde SSS. Lars in ’t Veld mocht uithalen. Zijn schot werd gesmoord, maar de rebound was voor Frank van der Linden. Senel Dilek kon de bal met moeite uit het doel stompen.
Een minuut later omzeilde Frank van der Linden van SSS de buitenspelval. Doelman Dilek kon hem alleen met een overtreding stuiten. En voor het neerhalen van een doorgebroken speler geldt maar een straf: rood. Trainer Mark Weel moest hierdoor al heel vroeg in de wedstrijd zijn tactiek aanpassen. Hij wisselde Harry Wierda van de nog maar 17-jarige doelman Ruben Sluimer en haalde Bas de Kruijff naar de linksachterplaats.
Doelman Sluimer kon geen slechtere start hebben. De toegekende vrije trap werd verkeerd weggewerkt door de verdediging van FC Binnenmaas en kwam onbedoeld voor de voeten van Dennis de Cauwer van SSS. Deze aarzelde niet en schoot de bal hard binnen:0-1.
Sluimer toonde zich overigens niet aangeslagen bij zijn competitiedebuut in het eerste elftal en keepte verder een uitstekende wedstrijd. En FC Binnenmaas maakt er een beetje een gewoonte van om een groot deel van de wedstrijd met 10 man te spelen, want vorige week gebeurde hetzelfde met het wegsturen van Sven Beckers in de 12e minuut. FC Binnenmaas zocht daarom na de opgelopen achterstand gelijk de aanval. Tim Vos werd op zo’n 20 meter van het doel onreglementair gestopt en Desi Sanderse schoot de toegekende vrije trap schitterend binnen: 1-1.
Tot de 28e minuut golfde het spel vervolgens wat op en neer. Toen was er een kans voor SSS. Frank van der Linden omspeelde doelman Sluimer van FC Binnenmaas, maar zijn inzet kon op de lijn gestopt worden door Mike Post.
6 Minuten later was er weer een grote kans voor Tim Vos van FC Binnenmaas. Hij kon alleen op doelman Minnes afgaan, maar kon uiteindelijk de bal niet goed raken. En in de 41e minuut was er weer een goede mogelijkheid voor FC Binnenmaas. Tim Vos legde de bal breed op Kevin Kuijer. Deze kapte zijn tegenstander uit, maar zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de kruising naast.
In de 45e minuut liep ook SSS averij op. Mark de Bie van SSS maakte een grove overtreding op Tim Vos. De autoritair leidende scheidsrechter De Tuinder, die de wedstrijd steeds op grote afstand volgde, volstond met een gele kaart, maar omdat De Bie ook al eerder geel had gekregen, kon hij ook de douche opzoeken.

Vooral in het eerste deel van de tweede helft combineerde FC Binnenmaas er lustig op los en creëerde kans op kans. In de 47e minuut was er een goede aanval via Tim Vos en Kevin Kuijer. Deze laatste legde de bal panklaar voor Kevin Weij. Zijn inzet was echter een prooi voor doelman Minnes.
Een minuut later had Remco van der Stel de mogelijkheid om te scoren. Ook hij raakte de bal echter niet goed.
Weer drie minuten later speelde Kevin Kuijer van FC Binnenmaas Kevin Weij in de diepte aan. Zijn inzet vanaf rechts kon echter door doelman Minnes tot hoekschop getikt worden.
In de 58e minuut bracht Kevin Kuijer de bal hoog voor het doel. Tim Vos maaide echter over de bal heen. Maar het was uitstel van executie, want een minuut later mocht Kevin Kuijer van FC Binnenmaas weer voorzetten vanaf rechts en nu torende Tim Vos hoog boven Maurice Zuidijk uit en kopte de bal snoeihard achter doelman Minnes.
Na dit goede kwartier was het beste er wel van af bij FC Binnenmaas. SSS haalde een optisch overwicht en kreeg verschillende hoekschoppen en vrije trappen toegekend, die overigens geen echte gevaren op leverden. Toch kreeg SSS zijn gelijkmaker. In de 72e minuut kreeg SSS een vrije trap toegekend en deze werd hard naar voren gespeeld. De verdediging van FC Binnenmaas tastte mis en Dennis de Cauwer van SSS schoot de bal in de uiterste hoek, onhoudbaar voor doelman Sluimer en zette de eindstand van 2-2 op het scorebord.
Zoals gezegd gaat nu, precies op de helft van de competitie, de winterstop in. FC Binnenmaas kan met een goed gevoel toe gaan werken naar het tweede deel van de competitie na een serie van 3 overwinningen en een gelijk spel in de laatste vier wedstrijden. Het staat nu op een 8e plaats met 17 punten uit 13 wedstrijden en maakt deel uit van de brede middenmoot. FC Binnenmaas staat na 5 wedstrijden in de 2e periode in die rangschikking op een met Oude Maas gedeelde 2e plaats met 3 punten minder dan koploper Piershil.
De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zaterdag 18 januari 2014 met een uitwedstrijd tegen Oude Maas in Poortugaal.

Statistieken:
FC Binnenmaas – SSS : 2-2
9e        0 – 1  Dennis de Cauwer
11e:   1 – 1  Desi Sanderse
59e:   2 – 1  Tim Vos
72e :  2 – 2   Dennis de Cauwe

Rode kaarten : Senel Dilek (FC Binnenmaas) en Mark de Bie, 2 x geel (SSS)
Gele kaarten: Remco van der Stel en Ricardo de Rijcke (beiden FC Binnenmaas)

Opstelling FC Binnenmaas: Senel Dilek, Charlie de Graaf, Mike Post, Desi Sanderse, Harry Wierda (9: Ruben Sluimer), Leon van der Stel (62: Ricardo de Rijcke), Remco van der Stel, Kevin Weij, Tim Vos (70: Lars Verhoeven), Bas de Kruijff, Kevin Kuijer

Opstelling SSS: Ricardo Minnes, Geir Sizoo, Mark de Bie, Maurice Zuidijk, Ron Vermaas, Jurjen Niehuis, Lars in ’t Veld, Emiel Elvers (72: Martin van der Graaf) Dennis de Cauwer, Peter van der Ent, Frank van der Linden

foto 3FCB- SSS

foto 2 FCB-SSS