Het is een koude zaterdagochtend. FC Binnenmaas 6 heeft een wedstrijd tegen een Rotterdamse ploeg op de planning staan. Deze wedstrijd is van belang, het wordt aanhaken of afhaken. Tegen de nummer laatst, het moet dus te doen zijn.
De trainer heeft wat bedacht, we gaan 4-3-3 spelen. Er worden te weinig kansen gecreeërd en op deze manier wordt er wat aan gedaan. De laatste training voor de wedstrijd (anderhalve week eerder, want de laatste training was er niemand) wordt hier al op getraind.

Opstelling als volgt;

Van der Linden op doel. Achterin vlnr; Dorst, Witte, Trompetter, Hokke. Middenveld vlnr; De Zeeuw, Rietveld, Klepper. Voorhoede vlnr; Doding, Bolle Pelle is niet meer dus stond van Waardenburg in de spits en De Graaf.

De wedstrijd begint. Het middenveld moet nog even wennen aan de nieuwe opstelling. Mede door goed verdedigen wordt de nul gehouden. Na 8 minuten moet Witte eruit met wat lijkt een ernstige knieblessure. Dennis-ikspeelmaar1helft- vd Hoven vervangt hem. Daarna begint het te lopen met het team er wordt meer gevoetbald en minder de lange bal gegeven. Dat betaalt zich ook uit in de eerste doelpunten. Geen lange ballen, maar passes over de grond staan aan de basis van deze eerste goals.
Het eerste doelpunt wordt gemaakt door Rietveld die goed doorgaat na een pass van Remon en met een mooie chip (door anderen uitgelegd als een slecht schot) de keeper verschalkt. Tweede doelpunt ook door Rietveld gemaakt na een slimme steekpass van alweer Remon. Door de weeks samen trainen werpt dus zijn vruchten af. Daarna was het tijd voor de tegenstander die toch zijn doelpuntje meepikte. Nog in het eerste half uur maakt Rietveld zijn hattrick compleet na een schot van wijlen Bolle Pelle tikt hij de bal met links binnen.
De tegenstander kon het niet meer aan en probeert vervolgens twee keer Rietveld uit de wedstrijd te schoppen. De tweede keer is het raak en kan de scheids niet anders dan rood geven. 3-1 voorsprong en nog een uur te spelen tegen 10 man. Gelukkig waren de mannen niet zo goed als AC Milan, of was Binnenmaas beter dan Ajax, want tegen tien man bleven ze het net vinden. Tim de Graaf, ook wel schildpad genoemd wegens het inmiddels befaamde intrekken van het hoofd scoort uit een corner, bij de tweede paal tikt hij hem binnen, met het hoofd of met de schouder. In deze eerste helft werd opeens weer te veel met de lange bal gespeeld waardoor verdere doelpunten uitbleven.

De tweede helft dan. De Zeeuw ging er uit en Beekie kwam erin. De nummer 8 van de tegenstander had het in deze helft op zijn heupen en liep met bal zelfs Doding er uit, maar voor gevaar kon hij niet zorgen, mede door goed verdedigen van Rick.
De helft was niet meer spannend, maar Binnenmaas 6 liet zien dat het goed kon voetballen, een beetje achteruit hangend werd er gevoetbald, de krachten moesten natuurlijk gespaard worden voor een treffen met het derde. Goede combinaties en individuele acties zorgden desondanks toch nog voor genoeg doelpunten. Na 5 minuten maakte Doding zijn eerste van de wedstrijd na een goede actie. 9 minuten later was het de beurt aan de sterk spelende van Waardenburg om zijn eerste te maken. Bijna gelijk vanaf de aftrap scoorde Doding alweer zijn tweede. Na een goede pass van Beek en een perfect hakje van Van Waardenburg schoot hij de bal onhoudbaar in de linkerhoek. In de 80e minuut werd er dan toch nog maar eens gescoord. Van Waardenburg schoot de bal met links heerlijk binnen, waar we eigenlijk een penalty hadden moeten krijgen voor een elleboogje van die achterlijke nummer 4. 3 minuten voor tijd scoorde Doding ook zijn 3e en zo gingen er twee ballen mee naar huis. (of was het alleen Admar die er 1 mee wilde nemen?)
Gelijk vanaf de aftrap kwam het 10e doelpunt van de dag. Remon omspeelde zowat de gehele verdediging en legde de bal panklaar voor Rietveld die hiermee zijn vierde maakte.
Of het experiment met 4-3-3 gelukt is dat weten we nog niet zeker, daar zijn nog wel wat wedstrijden voor nodig. Maar dat we te weinig kansen krijgen kan niet meer gezegd worden. Goed gespeeld allemaal en laten we dit doorzetten met goed positiespel.

Bij deze ook diegene bedankt die ons team elke week weer steunen.

Volgende week het 3e maar weer verslaan. Dan wordt het verslag weer verzorgd door Tim de Klepper. (deze zal dus nooit verschijnen)

Uitslag: wij: 10 zij: 1

Wie scoorde er?

Rietveld, 18e minuut
Rietveld, 20e minuut
Rietveld, 30e minuut
Tim, 34e minuut
Re, 50e minuut
van Waardenburg, 59e minuut
Re, 60e minuut
van Waardenburg, 81e minuut
Re, 87e minuut
Rietveld, 88e minuut