DEHMusschen E1 – Binnenmaas E2 6-2 (2-1)

Zonder Jeppe (mocht meedoen met de E1) gingen we met 8 spelers op pad naar Rotterdam om het daar op te nemen tegen het slechts twee punten onder ons staande DEHMusschen E1.
Cristo en Thom hadden door ziekte de hele week niet getraind maar waren op tijd fit om mee te kunnen doen aa deze wedstrijd.

De beginfase gaat gelijk op, vrij onverwachts is het DEHMusschen die na 4 minuten de leiding neemt als een schot van 20 meter in de benedenhoek verdwijnt. Binnenmaas speelt dan het beste voetbal wat ze tot op heden hebben laten zien. DEHMusschen moet terug en de gelijkmaker is er na 17 minuten als Cristo Stef kan aanspelen die een speler uitkapt en van dichtbij afrondt.
Van achteruit worden de aanvallen mooi opgezet maar het valt voorin niet mee om de ruimte te vinden. Na een schot van Tim die de keeper pareert denkt Mark de rebound te kunnen inschieten. Echter de keeper was slim blijven liggen en de goed leidende scheidsrechter fluit af voor verzorging.
In de extra tijd van de eerste helft is DEHMusschen weer slim. Dirk wordt tegen de grond gewerkt en de voorzet wordt simpel ingetikt. Een tegenvaller voor het op dat moment beter spelende Binnenmaas.

In de tweede helft lijkt het wel of de vermoeidheid toeslaat. DEHMusschen heeft 4 wissels (!) en kan het hoge tempo vol houden. Cristo blijft even wat langer aan de kant omdat hij zich niet helemaal fit voelt. Na een paar schitterende reddingen van Dirk moet hij op een inzet van afstand capituleren en ligt de 3-1 binnen. Vlak daarna lijkt Stef de 3-2 te maken maar raakt van dichtbij de paal waarbij de bal vervolgens hard in het gezicht komt van de ongelukkige Cristo die dan weer moet worden gewisseld. Uit een tweetal hoekschoppen wordt het 4-1 en 5-1. De aanval voorafgaand aan de 5-2 is dan weer wonderschoon. De fysiek sterke Mark wint een van zijn vele duels en stuurt Dylan weg die Tim aanspeelt die op zijn beurt Cristo vrij voor de keeper zet en scoort.
Een aantal spelers van ons zijn onder de indruk van de bikkelende straatvoetballertjes en willen graag gewisseld worden.
In de slotminuut is er een snelle counter waaruit DEHMusschen de 6-2 maakt.

De zege van DEHMusschen is verdient maar toch een compliment voor onze ploeg die zeker in de eerste helft met prachtig combinatievoetbal laten zien dat ze progressie maken in hun ontwikkeling.

Rob Stols