Ruststand: 0-2 Eindstand: 1-2

Na het verlies in de uitwedstrijd tegen Feyenoord E2 (9-1) voor de AA cup was het fijn om een tegenstander te treffen die nog geen wedstrijd in deze competitie had weten te winnen. Afgelopen woensdag leek het alsof alle spelers onder de indruk waren van het feit dat we tegen Feyenoord moesten spelen; hierdoor werd elk duel geschuwd en gingen onze jongens gewillig ten onder op Varkenoord. De winterstop op een positieve manier bereiken was de inzet van vandaag en met Jeppe als vervanger voor de geblesseerde Luka (hamstring) konden we beschikken over een nagenoeg fitte selectie, want ook Finn leek weer hersteld van zijn knieblessure.

Met Rick in de spits begonnen we aan de wedstrijd tegen deze ‘laagvlieger’, maar de inzet van onze jongens was beneden peil; de beste kans kreeg Rick toen hij alleen op de keeper afging. Diezelfde keeper haalde hem echter onderuit voordat hij de kans kreeg om te scoren en dus kregen we een vrije trap op een gunstige plek. Deze werd genomen door Finn en dankzij de keeper van Slikkerveer belandde de bal op de lat.
Hierna liet Binnenmaas te veel toe en stond de aanvals- en verdedigingslinie veel te ver uit elkaar. Halverwege de eerste helft werd slecht wegwerken van de bal ons fataal; een speler van Slikkerveer kreeg de bal door een speler van ons in de voeten geschoven en hij zette Slikkerveer op voorsprong: 0-1. Binnenmaas probeerde het hierna wel, maar kreeg geen fatsoenlijke aanval opgezet. Vlak voor rust werd het zelfs nog erger voor ons; bij een corner van Slikkerveer stond iedereen van Binnenmaas toe te kijken hoe de tegenstander de bal kon aannemen en binnenschieten: 0-2.

Tijdens de rust hebben we (de trainers) niets gezegd; de spelers moesten met elkaar maar bedenken hoe ze na rust de wedstrijd alsnog konden redden.

De tweede helft was de inzet van de jongens iets beter, maar verder dan een doelpunt van Jeppe (door het schot van Sander M van richting te veranderen) kwam Binnenmaas niet. Een bijzonder teleurstellend resultaat tegen een tegenstander waar je normaal gesproken, met de juiste inzet en beleving, van zou moeten kunnen winnen. Laten we zeggen dat de winterstop op het juiste moment komt…

Nu genieten van een welverdiende vakantie en daarna er weer fris en fruitig tegenaan; om te beginnen op 11 januari 2014 voor de beker (uit tegen Poortugaal E1) en op 18 januari gaat de competitie weer verder (uit tegen RVVH E1).

Trainer(s) E1.