Binnenmaas 7 – Vlotbrug 6 bestreden met eigen wapens

Met slechts 1 week vertraging presenteer ik u het verslag van onze vorige wedstrijd! Vlotbrug 6, net als wij sterk begonnen en eveneens na een paar forse nederlagen op rij ver afgezakt op de ranglijst. Met een historisch dieptepunt qua bezetting (slechts 9 eigen spelers) was het weer een puzzel. Gelukkig waren Leon, Faisen en Jesper bereid om nog een 2e wedstrijd te spelen. We zijn de competitie begonnen met een ietwat verdedigend concept en snelle diepgaande en aansluitende middenvelders. Dat liep aanvankelijk prima, maar vanwege de blessuregolf die onze selectie teistert missen we te veel spelers om zo te kunnen spelen. We probeerden het wel, maar het leverde gen resultaat op. We hadden er vandaag eindelijk weer een paar ‘lopers’ bij en besloten om het heel anders aan te pakken en vroeg druk te gaan zetten bij Vlotbrug. Het pakte echter totaal anders uit dan we dachten. Vlotbrug liet zich niet afjagen, combineerde goed en we kwamen er aanvallend nauwelijks aan te pas. Bovendien lieten ze ons ‘vrij ver komen’, om veel ruimte achter onze verdediging te creĆ«ren. Met 2 supersnelle (en uitstekende) counterspitsen kunt u het zelf wel invullen. Het werd na 20 minuten 0-1. Op karakter kwamen we snel op 1-1. Na een goede actie van Faisen scoorde Jaap beheerst (waarom Wim Fortuin zich direct daarna omdraaide en de bestuurskamer inliep is me een raadsel, maar misschien is er nog wel wat oud zeer tussen die 2 šŸ˜‰ ). 10 minuten voor de rust werd het 1-2 en niet veel later 1-3. Er was geen houden aan. In de slotseconde ging gelegenheidsvoorstopper Roger mee naar voren, na een sterke individuele actie en goed doorgaan scoorde hij de 2-3 en dat gaf hoop voor de 2e helft. In de 2e helft begonnen we furieus en kregen we 3 goede kansen op de gelijkmaker. Maar zoals dat in het voetbal gaat valt de goal dan uit de 1e de beste counter aan de andere kant 2-4. Na een uur spelen verwerkte de keeper van Vlotbrug een scherpe voorzet van Leon niet goed en de 3-4 was een feit. We kregen nog 2 goede kansen op de gelijkmaker, bij 1 van die 2 kansen hield een op de grond liggende Vlotbrug speler de bal met 2 handen uit het doel. Voor de scheidsrechter niet waarneembaar en een clubgrensrechter vlagt er (uiteraard) niet voor. Het laatste kwartier speelden we alles of niets door 1 op 1 te gaan staan op het hele veld. We hadden geen wisselspelers meer en we hadden als zoveel gegeven… Tegen zulke levensgevaarlijke spitsen bleek het zelfmoord en werd het dus helemaal niets. Met zijn 4e en 5e goal van de middag zorgde hun superspits voor de 3-5 en de 3-6. Spelers van dit kaliber kom je op ons niveau zelden tegen. Ik denk dat hun mindere periode alleen te maken kan hebben gehad met de afwezigheid van die spits, want zonder hem is Vlotbrug echt geen wonderteam! Gelukkig hielden we het onderling gezellig en beseften we dat we verloren van een betere fittere tegenstander. De 5e wedstrijd op rij zonder overwinning was een feit. Hopelijk zaterdag bij Zuiderpark meer succes en plezier. Leon, Faisen en Jesper bedankt voor het meedoen!!

Ploon K. spelersmakelaar.