fcbrockanje2

FC Binnenmaas wint voor de derde keer op rij met 0-2 bij Rockanje

FC Binnenmaas heeft goede zaken gedaan door de 3e keer op rij een overwinning te behalen, dit keer met 0-2 bij Rockanje, een van de hekkensluiters. Doelpuntenmakers waren Tim Vos en Leon van der Stel. FC Binnenmaas steeg hierdoor weer een paar plaatsjes op de ranglijst en staat nu op de 9e plaats met aansluiting op de brede middenmoot. In het begin zag het er niet naar uit, dat FC Binnenmaas toch nog vrij gemakkelijk een 0-2 zege zou behalen. Want al in de 10e minuut kreeg Rockanje een strafschop toegekend. Desi Sanderse van FC Binnenmaas greep verkeerd in tegen de rappe Jurjen Schrage van Rockanje.

Vervolgens kon Harry Wierda hem alleen maar afstoppen ten koste van een strafschop. Deze werd echter schitterend gestopt door de uitblinkende doelman Senel Dilek van FC Binnenmaas. Toen FC Binnenmaas nog maar net van de schrik bekomen was, kwam de volgende domper. Aanvoerder van FC Binnenmaas Sven Beckers werd onreglementair onderuit gehaald. Hierna trapte Beckers na, wat hem op een directe rode kaart kwam te staan. “Een domme reactie”, aldus Sven. “Ik kreeg een trap tegen mijn geopereerde knie en ik hoorde wat kraken. Toen de tegenstander bij het weglopen ook nog eens op mijn voet ging staan, kon ik me niet beheersen. Stom, want hiermee benadeelde ik mijn team en dit gaat me bovendien een paar wedstrijden kosten”.

Rockanje profiteerde niet van de overtalsituatie. Het was juist FC Binnenmaas dat meer ging aanzetten. In de 17e minuut leverde dit een kans op voor Sven Post, die naast schoot, maar twee minuten later was het wel raak. Bas de Kruijff ging goed door vanaf de rechterkant, zette met de buitenkant van zijn linker voet voor en Tim Vos was er als de kippen bij om de bal in de korte hoek te koppen: 0-1. Het duurde tot de 34e minuut, voordat Rockanje hier iets tegenover kon zetten. Vanuit een vrije trap gaf Richard Molengraaf goed voor. De harde kopbal van Wouter van Linschoten ging echter net naast. In de 38e minuut beging aanvoerder Stefan de Ruijter een domme overtreding, die hem ook op een directe rode kaart kwam te staan, waarna er nog twee tientallen op het veld achterbleven. In de 40e minuut zette rechtsback Charlie de Graaf goed door op de rechter kant. Hij mocht tot twee keer uithalen, echter zonder succes. De afgeslagen bal kwam bij Leon van der Stel van FC Binnenmaas terecht, die net buiten het strafschopgebied stond. Die lobte de bal subtiel over de hele mêlee aan spelers heen in het lege doel, waarmee hij de ruststand van 0-2 op het scorebord zette.

In de tweede helft zette Rockanje alles op alles om terug te komen in de wedstrijd, maar het mistte daarvoor de kwaliteit. In de 51e minuut verscheen Kevin Schouten van Rockanje alleen voor doelman Dilek, maar deze stopte de inzet bekwaam. Daarna kreeg FC Binnenmaas via Kevin Kuijer verschillende goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar het zat Kuijer niet mee. In de 58e minuut  was er nog een mogelijkheid voor Jurjen Schrage van Rockanje om de aansluitingstreffer te scoren, maar ook dit keer redde doelman Dilek van FC Binnenmaas uitstekend. Op het einde van de wedstrijd kreeg ook Bas de Kruijff nog tot tweemaal toe de mogelijkheid om te scoren, maar ook hij schoot tweemaal naast het doel, waarmee de ruststand ook de eindstand bleef: 0-2. Zaterdag 14 december staat de laatste competitiewedstrijd van 2013 op het programma, een thuiswedstrijd tegen het op de 3e plaats staande SSS uit Klaaswaal.

Statistieken: Rockanje – FC Binnenmaas : 0-2 19e:  0 – 1  Tim Vos 40e:  0 – 2   Leon van der Stel Rode kaarten : Sven Beckers (FC Binnenmaas) en Stefan de Ruijter (Rockanje) Gele kaarten: Harry Wierda, Bas de Kruijff, Marijn Goud, Lars Verhoeven en Sven Post (allen FC Binnenmaas) en Jurjen Schrage (Rockanje)

Opstelling Rockanje: Jeroen Schriel, Aron Verboon, Wouter van Linschoten, Jelle Zuidema (80: Jeroen Langendoen), Delano Diemers, Stefan de Ruijter, Richard Molengraaf, Robin Bredius, Ronald van der Sleen (46: Remon Haze), Kevin Schouten, Jurjen Schrage

Opstelling FC Binnenmaas: Senel Dilek, Charlie de Graaf, Mike Post, Desi Sanderse, Harry Wierda (49: Marijn Goud), Leon van der Stel, Remco van der Stel,  Sven Beckers , Tim Vos (80: Lars Verhoeven,  Bas de Kruijff, Kevin Kuijer (67: Ricardo de Rijcke).