Weer winst voor de E2!             NSVV E3 – Binnenmaas E2  1-2 (0-2)

In de eerste wedstrijd van dit seizoen leden we tegen de tegenstander van vandaag, NSVV E3, een 3-7 nederlaag. Wel was onze keeper Dirk toen afwezig en hij is een belangrijke factor in ons team met zijn spelinzicht en katachtige reflexen.

NSVV maakt het ons vanaf de eerste minuut moeilijk. Opbouwen van achteruit is niet mogelijk. Mark krijgt een man bij zich die hem geen seconde alleen laat en ook onze backs Alon, Thom en Dylan worden goed afgeschermd. Dan maar verre uittrappen van Dirk die vaak op maat bij onze aanvallers terecht komen. NSVV heeft op een snelle kleine aanvaller na geen technisch vaardige spelers die wel goed zijn in het fysiek contact. Zo wordt Cristo al na een paar minuten hard onderuit gehaald nadat hij zijn tegenstander al een paar keer voorbij was gegaan.
Na 10 minuten is het Stef die zoveel ruimte krijgt dat alleen op de uitkomende keeper af kan gaan, hij rondt mooi af en scoort de 0-1. Een mooie voorzet van Tim komt bij de tweede paal bij Jeppe terecht die de bal in een keer neemt maar naast schiet. Vlak voor rust schiet Cristo op aangeven van Jeppe de bal vanuit een moeilijke hoek prachtig binnen en bepaalt de ruststand op 0-2. Het lijkt dan een eenvoudige overwinning te worden maar de tweede helft wordt anders.
Met nog meer felheid wint NSVV meer duels. Weer wordt Cristo op een gemene manier aangepakt en kan nu nog de noppen natellen op zijn dijbeen. De speler krijgt een waarschuwing van de scheidsrechter maar eigenlijk horen de trainers van NSVV deze speler naar de kleedkamer te sturen wat zij nalaten te doen. Cristo is aangeslagen, loopt moeilijk en wint bijna geen duel meer.
De snelle aanvaller van NSVV bezorgt met name Alon en Dylan een moeilijke ochtend en gaat een keer alleen op het doel af maar schiet naast. Aan de andere kant zijn er schoten van Tim en Stef die doel missen. De corners van NSVV zijn gevaarlijk omdat deze telkens erin dreigen te draaien. Mark staat bij de eerste paal om de ballen telkens weer weg te koppen. NSVV probeert het van zeer grote afstand maar dit zijn ballen die Dirk eenvoudig uit de lucht pakt. Dan scoort NSVV na zes minuten toch de 1-2 uit een hoekschop. Door goed te verdedigen komt NSVV niet meer in de buurt van onze goal. De beste kans is vlak voor tijd voor Cristo als hij uit een voorzet van Stef de bal over een leeg doel schiet. Nadat ik na 27 minuten aangeef dat het tijd is blaast de scheidsrechter voor het einde.

Op karakter hebben we deze wedstrijd gewonnen en behouden we de tweede plaats in deze derde klasse. Rob Stols