Binnenmaas E1 – Smitshoek E3         Ruststand: 1-1       Eindstand: 2-1

Een oude bekende kwam op bezoek; deze tegenstander was de enige die van ons had weten te winnen in de bekerpoule dus hadden we iets recht te zetten tegen Smitshoek E3.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het spelbeeld hetzelfde; Binnenmaas viel aan en Smitshoek beperkte zich tot uitverdedigen (loerend op de counter). Dit leidde tot vele kansen van onze kant, maar de bal wist het doel niet te vinden. De enige speler van Binnenmaas die ieder duel wist te winnen was Stan; de rest leek het duel niet aan te durven gaan… Zo duurde het tot zeven minuten voor rust voordat er gescoord werd: Stef rolde de bal naar Sander S, deze paste naar Finn die op zijn beurt Sander M wist te bereiken. Met een geplaatst schot maakte laatstgenoemde er verdiend 1-0 van. In plaats van door te drukken leunde Binnenmaas achterover; dit resulteerde na enkele minuten in een corner voor Smitshoek. Stef voorkwam met een goede redding een tegendoelpunt; de bal kwam echter precies voor de voeten van een speler van de tegenstander. Deze kon de bal aannemen, stil- en goed leggen voordat hij ongehinderd de tegentreffer binnenschoot. De complete verdediging stond er bij te kijken en zo werd het 1-1. Deze stand bleef tot de rust behouden waardoor we met een teleurstellende tussenstand de kleedkamer opzochten.

Na rust werd het niveau van de wedstrijd er niet beter op, de spanning maakte echter een hoop goed; Binnenmaas probeerde een treffer te maken en Smitshoek deed er alles aan om dit te voorkomen; met name hun keeper stond een aantal keer een treffer in de weg; zo vonden Luka, Sander M de keeper op hun weg, schoot Xavi over en raakte Kris de paal. Negen minuten na rust lukte het dan eindelijk toch; Sander S gaf aan de linkerkant de bal diep op Finn. Hij wist met een goede voorzet Kris te bereiken en die wist de bal achter de keeper tikken: 2-1. Ook in het restant van de tweede helft lukte het niet om tot scoren te komen (iets wat in de voorbereiding en bij de trainingen geen probleem is). We hebben het dan ook aan Stef te danken dat Smitshoek niet voor een tweede keer langszij wist te komen waardoor we deze wedstrijd alsnog met een goed resultaat wisten te beëindigen. Er had vandaag meer in gezeten, maar het mocht niet zo zijn; ondanks dat hebben we de drie punten in eigen huis weten te houden en kunnen we ons gaan richten op de wedstrijd van volgende week: uit tegen DRL E1.

Trainer(s) E1.