FC Binnenmaas speelt gelijk tegen 2e klasser Zwaluwe

Lage Zwaluwe– FC Binnenmaas heeft het afgelopen vrije weekeinde gebruikt om te oefenen tegen voetbalvereniging Zwaluwe, uitkomend in de 2e klasse in de afdeling Zuid 1, waar het op de een na laatste plaats vertoeft. In een aardige wedstrijd kwam FC Binnenmaas al na 2 minuten op achterstand. In de 51e minuut trok Kevin Kuijer de stand weer gelijk. Daar bleef het bij, ondanks een hoeveelheid opgelegde kansen voor FC Binnenmaas.

FC Binnenmaas had al snel door dat het bij de les moest blijven. Op het fraaie complex van Zwaluwe zette Zwaluwe al in de 2e minuut FC Binnenmaas op achterstand. Na een snelle combinatie timede de verdediging van FC Binnenmaas verkeerd en kon de spits van Zwaluwe vernietigend uithalen: 1-0. Het lukte Zwaluwe niet om door te zetten, want FC Binnenmaas kwam steeds meer in balbezit. In de 22e minuut nam Desi Sanderse vanaf rechts een vrije trap. Kevin Kuijer kon ongehinderd inkoppen, maar hij kopte recht in de handen van de doelman van Zwaluwe. 10 Minuten laten mocht Bas de Kruijff vanaf rechts een hoekschop nemen. Er was alle kans om de kort voor het doel langs draaiende bal in het doel te tikken, maar de bal ging onaangeroerd over de achterlijn. Op slag van rust kreeg Kevin Weij de allerbeste kans van de wedstrijd. Na goed doorzetten van Charlie de Graaf bezorgde deze de bal bij Kevin Kuijer. Deze zette met een goede pass Kevin Weij alleen voor de doelman van Zwaluwe, maar hij schoot de bal jammerlijk net naast.

7 Minuten na rust was het dan wel raak voor FC Binnenmaas. Remco van der Stel bracht Kevin Kuijer in stelling. Deze aarzelde niet, maar schoot de bal keihard en onhoudbaar voor de doelman binnen:1-1. In de 60e minuut mocht Ricardo de Rijcke op de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen. De bal krulde netjes langs de muur, maar de doelman kon ten koste van een hoekschop ternauwernood redding brengen. 10 minuten later had Kevin Weij de winnende treffer op zijn schoen. Na een snelle aanval van FC Binnenmaas zette Kevin Kuijer goed voor. Kevin Weij probeerde bal via een hakje achter zijn standbeen in het doel te deponeren, maar hij raakte de bal net niet goed genoeg. Gelijk ging Zwaluwe in de tegenaanval met zelfs bijna succes. De inzet kon echter door Harry Wierda van de doellijn worden gewerkt. In de laatste 10 minuten waren er nog goede kansen voor Tim Vos en Remco van der Stel. De inzet van Remco strandde jammerlijk op de buitenkant van de paal. Tim Vos nam te weinig tijd voor zijn inzet. Toen hij de bal in de rebound terug kreeg ramde hij de bal ver over.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd. Het had alleen voor het zelfvertrouwen van de spelers van FC Binnenmaas beter geweest als een paar kansen verzilverd waren. Aanstaande zaterdag staat de lastige thuiswedstrijd tegen Den Bommel op het programma. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling FC Binnenmaas:  Selem Dilek, Harry Wierda, Desi Sanderse, Sven Post (65: Leon van der Stel), Charlie de Graaf, Sven Beckers ,Ricardo de Rijcke,  Bas de Kruijff (38: Tim Vos), Kevin Kuijer, Lars Verhoeven (26: Remco van der Stel), Kevin Weij.