Binnenmaas E2 – CVV Zwervers E1  5-2  (1-0)

Eigenlijk stond de wedstrijd Binnenmaas E2 – RVVH E2 op het programma. De KNVB heeft echter RVVH gewisseld met een team wat zijn eerste drie wedstrijden in de 2e klasse had verloren, CVV Zwervers E1. Een voor ons onbekende tegenstander wat normaal gesproken uitkomt in de wat noordelijk gelegen regio. De wedstrijd gaat in de beginfase gelijk op. De beste kansen zijn voor Binnenmaas maar zoals in de laatse wedstrijden hebben we wat meer kansen nodig om een goal te kunnen maken. Zo raakt Cristo de paal en vind Tim de keeper op zijn weg naar de goal. In de 15e minuut is het raak als Stef een voorzet geeft op de vrijstaande Cristo die de 1-0 laat aantekenen.  De tegenstander komt dichtbij de gelijkmaker, Dirk moet tot twee keer toe handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen. In de laatste 5 minuten moet CVV Zwervers verder met 6 man omdat een speler een bloedneus oploopt. Ondanks het enorme overwicht komen we niet tot scoren. Een schot van Mark gaat via de vingertoppen van de keeper over de goal en ook Dylan krijgt de bal van dichtbij niet langs de vele verdedigers.

De ruststand is 1-0, een te lage score gezien de veldverhouding en de vele kansen die wij hebben gehad.
In de tweede helft speelt CVV Zwervers weer met 7 spelers maar kan niet anders dan massaal verdedigen. Mark passeert een speler en komt vrij voor het doel en speelt de bal af op de vrijstaande Tim die de 2-0 binnenschiet. Na grote kansen voor Cristo en Stef is het CVV Zwervers dat terugkomt in de wedstrijd. Door balverlies van een van onze backs kan een speler doorbreken, op ons doel afgaan en afronden. Toch verandert er weinig aan het spelbeeld. Direct daarna kan Mark de vrijstaande Cristo aanspelen en hij maakt de 3-1. in de 19e minuut is een perfecte pass van Stef op Cristo die zijn derde doelpunt maakt: 4-1.
Het word nog 4-2 maar het slotakkoord is voor Binnenmaas. Mark speelt Tim aan die met een hard schot de keeper kansloos laat en de eindstand bepaalt op 5-2. Door deze mooie overwinning stijgen we naar een tweede plaats. Volgende week nemen we het  op tegen NSVV E3. Een lastige tegenstander waarvan we in de eerste bekerwedstrijd hebben verloren.

Rob Stols