Binnenmaas E1 – Barendrecht E2               Ruststand: 2-1 Eindstand: 10-1

Het begin van de eerste helft waren beide partijen elkaar aan het aftasten; over en weer waren er wat mogelijkheden, maar echt uitgespeelde kansen waren er nog niet geweest. Halverwege de eerste helft kwam hier verandering in: Rick kwam sterk opzetten en zette Luka met een steekpass alleen voor de keeper; Luka omspeelde de keeper en tikte de bal binnen: 1-0. In plaats van beter te gaan samenspelen om de voorsprong verder uit te bouwen, verviel de E1 in lange passes van achteruit naar voren te spelen. Hierdoor kon de tegenstander er makkelijk tussen komen om de bal te onderscheppen. Zo lukte het Barendrecht zelfs om te scoren: 1-1. Dit was voor Binnenmaas het sein om er een schepje bovenop te doen; ondanks de vele kansen leidde dit tot niets concreets, maar vlak voor rust wist Stan met een goede pass Sander M te bereiken; laatstgenoemde zette ons op een (terechte) voorsprong en met een 2-1 tussenstand zochten we de kleedkamer op.

Na rust zagen we de E1 zoals we ze graag zien; goed combinerend lieten ze de tegenstander achter zich. Dit gebeurde pas, nadat Barendrecht vlak na rust een goede mogelijkheid op de gelijkmaker had laten liggen. Hierna was het Binnenmaas dat aanviel en Barendrecht dat via countervoetbal een goal probeerde te maken. De 3-1 kwam van de voet van Sander M nadat de keeper van Barendrecht de bal met een uittrap precies in zijn voeten schoot. In een volgende aanval over de rechterflank wist Xavi de bal hoog voor te geven; hij mikte de bal precies op het hoofd van Luka die al koppend 4-1 maakte.

Niet veel later lag de bal alweer in het doel van Barendrecht; Sander M verschalkte de keeper met een lob en zo werd de voorsprong nog groter: 5-1. Barendrecht was de weg nu helemaal kwijt en kwam niet meer toe aan voetballen; dit kwam met name doordat Binnenmaas goed ‘de druk er op hield’ bij de tegenstander. Het volgende doelpunt van Binnenmaas was wederom via een aanval op rechts; Sander S legde de bal achter de verdediging van Barendrecht en met een mooie boogbal maakte Sander M er 6-1 van. Alsof het nog niet erg genoeg was voor Barendrecht (wellicht om de verliespartij van vorige week weg te sp(o)elen) volgde er nog meer doelpunten: Sander S wist van dichtbij te scoren door de vrije trap die Finn genomen had (waarbij hij de bal op de lat schoot) te verzilveren tot een doelpunt: 7-1. De volgende goal komt grotendeels op naam van Xavi; met een indrukwekkende solo door de verdediging van Barendrecht stelde hij Luka in staat om nogmaals te scoren: 8-1. Sander S beloonde zijn goede spel met zijn tweede doelpunt; ongeveer vanaf de middellijn schoot hij de bal over de keeper heen: 9-1. Het laatste doelpunt van de ochtend kwam uit een standaardsituatie: Finn zorgde met zijn corner dat de bal vlak bij het doel terecht kwam; Luka kon de bal simpel binnentikken en zo de eindstand aantekenen: 10-1.

Met name de tweede helft was het met goed combinatievoetbal waardoor we deze (mindere) tegenstander wisten te verslaan; volgende week wacht ons wederom een thuiswedstrijd. Laten we hopen dat we dan onze (enige) verliespartij van de bekerronde kunnen revancheren als we aantreden tegen Smitshoek E3.

Trainer(s) E1.