Feyenoord E3 – Binnenmaas E1          Ruststand: 5-0              Eindstand: 10-0

Anders dan de eindstand doet vermoeden, had Feyenoord het niet makkelijk tegen onze jongens. Met name in het begin van de eerste helft was Binnenmaas zeker niet de mindere; zo kreeg Luka na een minuut of vijf de bal van achteruit aangespeeld, omspeelde hij prima de keeper maar voorkwam de goed teruggekomen verdediger van Feyenoord een doelpunt voor Binnenmaas. Niet veel later werd de klasse van onze tegenstander zichtbaar; na een goed uitgespeelde aanval kwam Feyenoord op een 1-0 voorsprong. Deze stand bleef vervolgens weer een aantal minuten hetzelfde door het harde werken van onze spelers. Halverwege de eerste helft leek Feyenoord de manier om ons uit te spelen gevonden te hebben; in een tijdsbestek van zes minuten liepen ze uit naar 4-0. Na de aftrap verdienden we in de daaropvolgende aanval een hoekschop; in eerste instantie kreeg Feyenoord de bal nog weg, maar moest toch weer een corner toestaan. Finn gaf de bal hoog voor en Kris zette zijn hoofd er tegenaan; helaas voor ons belandde de bal op de lat en kregen we niet wat we verdienden. Net voor rust wist Feyenoord de score nog verder te vergroten naar 5-0 en zo zochten we strijdbaar de kleedkamer op.

Na rust leek het erg veel op de wedstrijd van vorige week; binnen twee minuten hadden we weer een tegengoal te pakken en wederom binnen zes minuten liepen ze uit naar 10-0! Iedere keer wist Feyenoord de bal te veroveren en met zeer goed combinatiespel liepen ze dus uit naar een marge van tien doelpunten; met nog ruim een kwartier te gaan leek een afstraffing met nog grotere cijfers in de lucht te hangen. Maar op de een of andere manier lukte het de E1 van Binnenmaas om de rug te rechten en zich te richten op het eigen spel. Ze hebben gevochten als leeuwen en zich kranig geweerd tegen deze (voetballende) tegenstander. Jammer genoeg is dit niet beloond met een doelpunt, want Sander M en Luka waren hier nog dicht bij. Al kunnen we zeggen dat de scheidsrechter hier enigszins verantwoordelijk voor gehouden kan worden. Hij zag soms dingen ‘over het hoofd’ die in ons nadeel waren. Desondanks hebben we terecht verloren, al had de uitslag wat minder kunnen (en misschien wel moeten) zijn.

Dat deze tegenstander de beste is die we tot nu toe gehad/gezien hebben, is wel gebleken. Na afloop bleek namelijk dat dit team van Feyenoord bestaat uit spelers van de sportclub Feyenoord en niet van de amateurtak van de club. Waarschijnlijk kunnen we wel zeggen dat dit de kampioensploeg is van deze competitie, dus dat onze jongens het lang vol hebben kunnen houden tegen dit team is een groot compliment waard.

In de eerste drie wedstrijden van de competitie hebben we tegen de huidige nummer 1,2 en 4 gespeeld. Volgende week wacht ons de thuiswedstrijd tegen Barendrecht E2; dit team heeft uit de eerste drie wedstrijden nog maar één punt weten te halen en laten we hopen dat dat na volgende week zaterdag nog steeds het geval is…

Trainer(s) E1.