FC Binnenmaas pakt 3 belangrijke punten uit bij De Jonge Spartaan

FC Binnenmaas heeft goede zaken gedaan door 3 punten te pakken in de uitwedstrijd bij De Jonge Spartaan. Het was de wedstrijd tussen de nummer 11 en 12 van 3e klasse D. FC Binnenmaas op de 11e plaats met 7 punten en De Jonge Spartaan als rode lantaarndrager met 2 punten. Het was voor FC Binnenmaas zaak om de punten mee naar huis te nemen van het mooie sportpark ‘Spartacus’.

FC Binnenmaas begon goed aan de wedstrijd en dit resulteerde al na 2 minuten in de eerste kans. Na een combinatie op het middenveld werd Tim Vos ingespeeld die goed wegdraaide bij zijn man en van een meter of 17 op doel schoot, maar de keeper van De Jonge Spartaan wist de bal tot hoekschop te verwerken. FC Binnenmaas was vooral in de eerste helft duidelijk de betere partij, maar in de 20e minuut ging het toch fout. Een lage voorzet vanaf de linkerkant werd door niemand weggewerkt waardoor de aanvoerder van De Jonge Spartaan de 1-0 binnen kon tikken. Na deze goal bleef FC Binnenmaas voetballen en dit resulteerde uiteindelijk in de 38e minuut tot de gelijkmaker. Op rechts ging Bas de Kruijff zijn tegenstander voorbij en gaf de bal met zijn rechter voor op de goed inlopende Tim Vos die de belangrijke 1-1 binnen schoot. FC Binnenmaas bleef de aanval zoeken en beloonde zichzelf in de 45e minuut met een prachtige aanval die uiteindelijk de 1-2 opleverde. Het doelpunt begon al op de eigen achterlijn, waar Lennert Kleijwegt zijn man van de bal zetten en de voetballende oplossing koos. Hierna trok FC Binnenmaas combinerend naar voren, een voorzet van Bas de Kruijff werd teruggekopt naar de penaltystip door Kevin Kuijer waar Remco van der Stel uiteindelijk de trekker overhaalde.

Aan het begin van de 2e helft kwam Desi Sanderse in de ploeg voor Lennert Kleijwegt. In de 2e helft werd De Jonge Spartaan iets gevaarlijker door de vele vrije trappen halverwege de helft van FC Binnenmaas. Deze vrije trappen werden soms met hang- en vliegwerk uit de zestien weggewerkt en de FC Binnenmaas defensie was de 2e helft daardoor niet te kloppen. Alle mogelijkheden voor FC Binnenmaas werden afgevlagd voor buitenspel door de grensrechter van De Jonge Spartaan. Leon van der Stel werd in de 67e minuut vervangen door Kevin Weij en in de 90e minuut mocht Charlie de Graaf de sterk spelende Marijn Goud vervangen. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en gingen de punten mee naar De Lange Weide.

Volgende week speelt FC Binnenmaas een oefenwedstrijd in en tegen Zwaluwe 1 om 14.30

Opstelling FC Binnenmaas: Senel Dilek, Harry Wierda, Mike Post, Lennert Kleijwegt (46: Desi Sanderse), Marijn Goud (90:Charlie de Graaf), Sven Beckers, Leon van der Stel (67:Kevin Weij), Remco van der Stel, Kevin Kuijer, Tim Vos, Bas de Kruijff.