Eerste competitiewinst D1

FC Binnenmaas D1 – WCR D1 (3 – 1) 4 – 1

De eerste wedstrijd in onze (nieuwe) competitie. We zijn ingedeeld in de eerste klasse. Zo’n eerste wedstrijd is altijd belangrijk. Van WCR is bekend dat ze fysiek sterk zijn. Omdat Stijn geblesseerd is krijgen we hulp van Martijn en Sam van de D3. De eerste 10 minuten worden we overlopen. Het fysiek van WCR kunnen we maar moeilijk bijbenen. Ze zijn erg gevaarlijk maar onnauwkeurig in de afronding. Na 10 minuten gaan we voetballen en ontwijken hiermee het fysieke spel van WCR. Met goede combinaties komen we voor de goal van WCR terecht. En maken de 1 – 0. Deze goal geeft ons vertrouwen. En het wordt snel 2 – 0. WCR krijgt wel kansen maar weet niet te scoren. Het wordt 3 – 0 voor ons. Vlak voor rust maakt WCR de 3 – 1. Na de rust worden Jelle gewisseld voor Martijn en Wessel gewisseld voor Sam. In de 2e helft bleef het spel op en neer golven. Wij maakten nog de terechte 4 – 1. Na de wedstrijd vormt WCR een erehaag en applaudisseren voor onze jongens. Een heel mooi gebaar van onze tegenstander. Een heel goed resultaat wat vertrouwen geeft voor de volgende wedstrijden.

Hiljo