Coal E1 – Binnenmaas E2         0-5  (0-2)

Nu we een klasse hoger gaan spelen (3e) verwachten we tegenstanders die een stuk sterker zijn. De eerste wedstrijd is aan de Oldegaarde in het altijd gezellige Rotterdam Zuid.
Coal is een kleine vereniging met maar twee velden. Op het mooie kunstgras veld nemen we het op tegen de E1. In de bekercompetitie zijn zij tweede geworden in de 3e klasse. We verwachten dan ook een lastige wedstrijd met een goede tegenstander. Bij de aftrap is de opstelling van Coal opmerkelijk. Twee verdedigers die niet verder dan 20 meter van eigen doel te vinden zijn. Opbouwen van achteruit gebeurd door verre uittrappen van de boomlange keeper. Al vrij snel blijkt dat wij een veel beter team hebben. Tim krijgt twee grote kansen maar schiet te gehaast de ballen naast en over het doel. Bij een voorzet vanaf rechts kan Jeppe de bal niet goed raken en zijn schot gaat naast. Na 5 minuten is eindelijk raak als Cristo een hoekschop van Tim binnentikt. Er volgen nog diverse kansen waarbij de paal en keeper een hogere score voorkomen. Het zit dan ook niet mee, een keer gaat een schot van Cristo zelfs via beide palen uit het doel.
Vijf minuten voor rust denkt een speler van Coal dat we bezig zijn met een spelletje volleybal en de goed leidende scheidsrechter fluit voor een vrije trap. Jeppe schiet de bal prachtig in de kruising: 0-2.
Direct na rust beslist Stef het duel door de 0-3 te maken. Een enkele keer is er een uitbraak van Coal maar Dirk en Thom zijn eerder bij de bal dan de tegenstander. We spelen veelal op de helft van Coal. Dylan, Alon en Mark schuiven telkens in als extra aanvaller.
Hierdoor ontstaan er heel kansen. Een keer wordt de paal geraakt, vervolgens de lat en dan weer de paal. Uiteindelijk weten Cristo en Tim nog een keer te scoren en de eindstand te bepalen op 0-5. Een simpele overwinning waar we alleen in de afronding niet helemaal scherp waren.    Rob Stols