NSVV E1 – Binnenmaas E1  

Ruststand: 0-1                Eindstand: 2-4

De eerste competitiewedstrijd van dit seizoen stond gepland tegen NSVV E1, uitgerekend de tegenstander uit de poule waar we vorige week zaterdag een oefenwedstrijd tegen hadden gespeeld. Deze oefenwedstrijd hadden we (onterecht overigens) met 6-2 verloren maar dat was nog spelend met ons oude systeem. Na de midweekse bekeroverwinning en het spelen in het nieuwe systeem was het vertrouwen groot om een goed resultaat te boeken.

Direct na onze aftrap gaven we een corner weg aan NSVV en leken we het initiatief bij de tegenstander te leggen. Deze hoekschop kwamen we ongeschonden door en zo konden we ons richten op ons eigen spel. Door veel druk op de tegenstander te leggen hadden ze moeite om in hun spel te komen. Binnenmaas was de betere ploeg en dit resulteerde in veel kansen; het is dat hun keeper zo goed was (en de paal en lat een doelpunt in de weg zat), want anders hadden we zeker vier keer kunnen scoren. NSVV kwam er af en toe counterend uit, maar door goed verdedigen en prima reflexen van Stef bleef het tot vlak voor rust nog steeds 0-0. Een corner van Finn bracht hier verandering in; hij mikte de bal precies op het hoofd van Sander M en met een rake kopbal maakte hij er 0-1 van. In de allerlaatste seconden van de eerste helft deed NSVV nog een poging om gelijk te komen, maar door een afzwaaier gingen we met een (terechte) voorsprong rusten.

Na rust begonnen we te slap; we lieten de tegenstander het kaas van ons brood eten en zo wist NSVV al snel de gelijkmaker binnen te schieten: 1-1. Iets dat tijdens de rust door de trainers zo benadrukt is om te voorkomen… Hierna werd de wedstrijd nog spannender dan hij al was en met gevaarlijke uitbraken aan beide kanten werd door ieder team vol op de winst gespeeld. Halverwege de tweede helft wist Sander S met een prachtige steekpass Sander M te bereiken. Sander M aarzelde niet en schoot de bal resoluut binnen: 1-2! Deze goal gaf Binnenmaas nog meer zelfvertrouwen; iets dat bij de tegenstander steeds verder wegebde. Een uittrap van de keeper van NSVV kwam via een eigen speler voor de voeten van Sander M en met een prachtig schot vergrootte hij, met zijn derde doelpunt van de ochtend, de marge naar 2 doelpunten verschil: 1-3. De goede fase waarin Binnenmaas zat werd bekroond met nog een doelpunt: Sander M gaf een pass op Finn; hij stoomde aan de linkerkant op richting doel en zette de bal voor. Luka maakte er op aangeven van Finn 1-4 van. Een verre uittrap van de keeper van NSVV stuiterde over alles en iedereen heen en zo ging hun spits richting Stef. Even leek het erop dat Xavi de bal nog voor zijn voeten kon wegtikken, maar helaas kwam hij net te laat. Zo kwam NSVV op 2-4 en keerde de spanning weer even terug. Niet veel later blies de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd. Wat een geweldig resultaat en een goed begin van de competitie! De volgende tegenstander is SHO E1; hopelijk kunnen we met dezelfde mentaliteit en inzet deze sterke tegenstander (ook?) de baas.

Trainer(s) E1.