FC Binnenmaas verliest ook tegen koploper Rhoon: 0-1

Maasdam – FC Binnenmaas blijft ook na de 8e competitiewedstrijd steken op 2 overwinningen, want tegen koploper Rhoon liep het team in een gelijk opgaande wedstrijd tegen een 0-1 nederlaag aan. Rhoon pakte door deze overwinning definitief de eerste periodetitel. FC Binnenmaas zakte door deze nederlaag naar de 13e plaats in de 3e klasse D, die uiteindelijk goed is voor rechtstreekse degradatie.

In een niet al te beste wedstrijd, die zich vooral op het middenveld afspeelde, was FC Binnenmaas in het begin wel de betere ploeg met soms aantrekkelijk combinatievoetbal. Het probleem is eigenlijk al heel deze competitie, dat dit spel niet tot echt uitgespeelde kansen leidde. Voorin mist FC Binnenmaas nog steeds de scherpte en de aanspeelmogelijkheden. Overigens was zeker n het begin niet merkbaar, dat het een wedstrijd van een laag geplaatst team tegen de koploper was. Pas na ruim een half uur kwam Rhoon iets beter in zijn spel, wat trouwens ook niet tot echte kansen leidde. Toch had Rhoon wel de eerste echte kans op een doelpunt. In de 37e minuut verdedigde FC Binnenmaas slordig uit. Freek Zuidgeest van Rhoon kon de bal onderscheppen, maar hij vond bij zijn doelpoging Rob Verbaas, die de geblesseerde doelman Dilek van FC Binnenmaas goed verving, op zijn weg.
Net voor rust kreeg ook FC Binnenmaas de eerste echte mogelijkheid tot scoren. Een vrije trap van Leon van der Stel bereikte Kevin Kuijer, maar die kon de bal net niet goed raken, waardoor deze voorlangs ging. Net daarvoor was nog sprake van enige hilariteit. Bij een blessurebehandeling kwam een hond het veld in gelopen, die van scheidsrechter Van der Bend, die veel in het voordeel van Rhoon floot, de rode kaart kreeg voorgeschoteld. Op de hond maakte dit trouwens (terecht) geen enkele indruk. Na rust kwam FC Binnenmaas weer iets beter uit de startblokken. In de 48e minuut werd Kevin Kuijer door Tim Vos de diepte in gestuurd, waardoor een 2 tegen 2 situatie ontstond. Kuijer legde de bal echter helemaal verkeerd terug, waarmee deze kans teniet werd gedaan. Het duurde tot de 70e minuut, voordat er weer sprake was van een kansrijke positie. Op een voorzet van Rhoon kon Rob Tonissen vrij inkoppen, maar zijn kopbal ging ver naast. Toch rook Rhoon zijn kansen. Een minuut later kreeg Rhoon tot tweemaal toe een hoekschop toegekend. Bij de 2e corner kon centrale verdediger Feshaye Hagos van Rhoon ongehinderd inkoppen en de 0-1 aantekenen. FC Binnenmaas leek wakker geschud en ging meer druk naar voren zetten, maar bleef moeite houden om kansen te creëren. In de 84e minuut leverde dit toch een kans op voor de ingevallen Ricardo de Rijcke, na een goede aanval, die via Desi Sanderse en Bas de Kruijff verliep. De Rijcke schoot echter hoog over. Ook de laatste kans was voor FC Binnenmaas via een vrije trap op zo’n 18 meter van het doel. Desi Sanderse schoot de bal goed langs de muur, maar vond doelman Remy Brugts van Rhoon op zijn weg. Ook de rebound leverde niet de verdiende gelijkmaker op. Rhoon verstevigde met deze winst zijn leidende positie. FC Binnenmaas zakte door deze nederlaag naar de 13e plaats met 7 punten uit 8 wedstrijden. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, dit keer tegen Vlotbrug uit Hellevoetsluis.

Statistieken: FC Binnenmaas – Rhoon: 71e: 0 – 1 : Gat Feshaye Hagos Gele kaarten: Leon van der Stel (FC Binnenmaas) en Roy Tibboel (Rhoon)  Opstelling FC Binnenmaas: Rob Verbaas, Harry Wierda, Lennert Kleijwegt, Sven Post, Marijn Goud, Leon van der Stel, Remco van der Stel,  Sven Beckers (58: Ricardo de Rijcke), Tim Vos (79: Charlie de Graaf),  Bas de Kruijff, Kevin Kuijer (63: Desi Sanderse). Opstelling Rhoon: Remi Brugts, Michael Stolk, Willem Heijboer, Gat Feshaye Hagos, Jeffrey Zwaan, Kevin Stolk, Freek Zuidgeest, Roy Tibboel, Bart Driesse (93: Yannick van der Waal), Rob Tonissen, Richard Donker (81: Bernd Oranje)