Binnenmaas E1 – Rijnmond Sport Hoogvliet E1 (Regio Rijnmond Cup)         Ruststand: 4-2             Eindstand: 10-3

Naar aanleiding van de laatste (oefen)wedstrijden is er besloten om de formatie iets te wijzigen; de 3-3 opstelling maakte plaats voor 2-1-2-1. Ook het wisselbeleid was onder handen genomen, vanaf nu wordt er alleen nog halverwege de helft gewisseld. Deze maatregelen zijn nodig om meer rust en controle in het team te krijgen, iets dat ons de laatste tijd parten speelde. Na drie verliespartijen (tegen Smitshoek E3 (voor de beker), Spartaan’20 E2 en NSVV E1 (beide vriendschappelijk) hoopten we de goede lijn van het begin van het seizoen weer op te pakken tegen de (in de derde klasse uitkomende) E1 van Rijnmond Sport Hoogvliet.

Onder grote publiekelijke belangstelling werd deze avondwedstrijd gespeeld op veld 1 bij FC Binnenmaas. Het initiatief lag direct bij de E1 van de thuisclub; de tegenstander gaf ons veel ruimte om te combineren en dat resulteerde in een doelpunt voor Binnenmaas. Na een prima combinatie kon Luka de bal voorgeven aan Rick die beheerst afrondde: 1-0. Niet veel later was dit duo weer succesvol; ditmaal was het Luka die kon scoren op aangeven van Rick: 2-0. Door wat onoplettendheid voor- en achterin kreeg Hoogvliet een kans; deze liet onze tegenstander niet onbenut en zo kwamen ze weer terug in de wedstrijd: 2-1. Het antwoord van Kris mocht er zijn want met een prachtig schot verschalkte hij de keeper: 3-1. Wederom lieten wij de tegenstander terug in de wedstrijd komen, Stef was niet in staat om een schot van hun linksvoor te keren en zo werd de marge weer één doelpunt: 3-2. Onze jongens toonden veerkracht en lieten zien dat ze de bovenliggende ploeg waren; Kris bepaalde op aangeven van Finn de ruststand op 4-2.

Na rust kwam Binnenmaas gedreven uit de kleedkamer; binnen enkele minuten werd de score verder uitgebreid: 5-2 door Sander M na een voorzet van Luka. Kris maakte met zijn derde van de avond er 6-2 van. Het volgende doelpunt kwam, op aangeven van Sander M, van de voet van Luka: met een mooie lob maakte hij er 7-2 van. Paal en lat stonden nog meer doelpunten van onze jongens in de weg, maar doordat er goed gecombineerd werd, liep Binnenmaas nog verder uit. Met een prima voorzet zorgde Rick er voor dat Kris zijn vierde doelpunt kon maken: 8-2. Even leek het er op dat er geen eind kwam aan deze galavoorstelling, maar door wat verslapping van de aandacht wist Rijnmond Sport Hoogvliet in de tweede helft toch nog een doelpunt te maken: 8-3. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Binnenmaas: Xavi leverde na een rush vanaf eigen helft een prima voorzet af aan Luka en hij schoot de 9-3 binnen. Waar de meeste jongens op hoopten, gebeurde ook; de tien werd gehaald. Een schitterend pass van Stan zorgde er voor dat Luka vrij voor de keeper kwam; Luka zag dat Sander M er beter voorstond en gaf de bal af: in tegenstelling tot zijn vijf eerdere pogingen wist Sander M deze wel te verzilveren: 10-3.

Het was een welkome, maar terechte overwinning: laten we hopen dat we aanstaande zaterdag onze sportieve revanche kunnen halen als we onze eerste competitiewedstrijd spelen bij en tegen NSVV E1.

Trainer(s) E1.