FC Binnenmaas kan voorsprong niet vasthouden; 2-1 verlies bij ‘s-Gravendeel

‘s-Gravendeel – FC Binnenmaas is er niet in geslaagd om de gemeentelijke derby tegen buurman ’s-Gravendeel in winst om te zetten. Na een eerste helft, waarin FC Binnenmaas duidelijk het betere van het spel had en met 0-1 de kleedkamer kon opzoeken, volgde een voor FC Binnenmaas slechte tweede helft, waarin Marco van Zomeren van VV ‘s-Gravendeel met twee treffers de volle winst voor ’s-Gravendeel binnenhaalde.

FC Binnenmaas zocht in de eerste helft, met de punt naar voren, de combinaties op. ’s-Gravendeel kwam eigenlijk niet verder dan het hanteren van de lange bal, zonder enig succes. ’s-Gravendeel wist zich in het eerste part geen enkele kans te creëren, dit tot ongenoegen van assistent trainer G. Melaard, die de geschorste hoofdtrainer Schols verving. Opvallend was overigens, dat Schols in de eerste helft nadrukkelijk vanachter het doel vandaan stond te coachen en ook opdracht gaf aan een tweetal wisselspelers om warm te gaan lopen. FC Binnenmaas wist wel een aantal kansen te creëren. In de 16e minuut kwam een hoekschop van Sebastiaan de Kruijff bij Desi Sanderse terecht. Zijn inzet ging voorlangs en vervolgens kon Tim Vos nog uithalen. Zijn doelpoging eindigde echter in het zijnet. Een kwartier later was het wel raak. Desi Sanderse ging goed door op links, zocht de achterlijn op en legde de bal goed terug op Sebastiaan de Kruijff, die met een harde uithaal de 0-1 kon aantekenen. Twee minuten voor rust had Remco van de Stel de 0-2 op zijn schoen. Na een goede combinatie kon hij alleen op doelman Ipskamp van ’s-Gravendeel af gaan. Zijn inzet was echter veel te zacht en een makkelijke prooi voor de doelman. De tweede helft gaf een heel ander spelbeeld te zien. FC Binnenmaas speelde nu met de punt terug en moest steeds verder inzakken. Dit gaf ’s-Gravendeel de gelegenheid om aan te zetten. In de 48e minuut kreeg Vincent Kroon de eerste kans van ’s-Gravendeel, maar hij mikte voorlangs. In de 51e minuut deed FC Binnenmaas nog iets terug. Met een goed geplaatste hakbal creëerde hij een vrije doortocht voor Sebastiaan de Kruijff, maar zijn inzet kon gemakkelijk door doelman Ipskamp onschadelijk gemaakt worden. In de 63e minuut was het toch raak voor ‘s-Gravendeel. Een hoekschop van Marco van Zomeren viel gevaarlijk bij de eerste paal in de kluwen spelers en werd ongelukkig door doelman Dilek in eigen doel gebokst, waarmee ’s-Gravendeel op gelijke hoogte kwam. ’s-Gravendeel rook, dat er nog meer mogelijkheden waren en bleef aanzetten. Dit leverde in de 69e minuut succes op. Een vrije trap van Davy Schaeffer kwam bij de geheel vrij staande Marco van Zomeren terecht. Deze kon simpel doelman Dilek van FC Binnenmaas verschalken: 2-1. FC Binnenmaas probeerde in de laatste 20 minuten nog wat terug te doen,  maar kwam niet verder dan een kansje. De ingevallen Charlie de Graaf werd door Tim Vos op links de diepte ingestuurd. Zijn lob met zijn linker voet ging echter net voor doel langs. Vervolgens kwam de voorsprong van ’s-Gravendeel niet meer in gevaar. Door deze winst stijgt ’s-Gravendeel naar de 7e plaats. FC Binnenmaas doet een stap terug naar de 11e plaats. Volgende week ontvangt FC Binnenmaas koploper Rhoon. ’s-Gravendeel gaat op bezoek bij hekkensluiter De Jonge Spartaan.

Statistieken: ‘s-Gravendeel – FC Binnenmaas:  2 – 1 41e:  0 – 1   Sebastiaan de Kruijff 63e:  1 – 1  Marco van Zomeren 69e:  2 – 1  Marco van Zomeren Gele kaarten: Marijn Goud, Leon van der Stel en Sven Beckers allen FC Binnenmaas) en Davy Schaeffer (’s-Gravendeel) Opstelling’s-Gravendeel: Kevin Ipskamp, Jorrit van Driel, Michael Nijssen, Davy Schaeffer, Vincent Kroon, Melvin Zimmerman, Jamal Abdalla (84: Jordi Baas), Tukulushi Hussein Aadan, Marco Kruithof, Marco van Zomeren, Michel van Twist (46: Eugene Simon).

Opstelling FC Binnenmaas: Senel Dilek, Harry Wierda, Lennert Kleijwegt, Sven Post, Desi Sanderse (64:Sven Beckers), Marijn Goud (84: Ricardo de Rijcke) , Leon van der Stel, Remco van der Stel, Tim Vos, Sebastiaan de Kruijff (77: Charlie de Graaf), Kevin Kuijer